
Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι ναυτεργάτες κατά του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης
Προσφυγή κατέθεσε την Πέμπτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με την οποία ζητείται η άμεση αναστολή του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης και η ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων.
25
Προσφυγή κατέθεσε την Πέμπτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με την οποία ζητείται η άμεση αναστολή του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης και η ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, για την άμεση ανάκληση του μέτρου της επιστράτευσης, η ΠΝΟ επικαλείται τα εξής επιχειρήματα:
* Το αναγκαστικό καθεστώς εργασίας που επιβλήθηκε επιφέρει σημαντική ζημία αφού αποστερεί τους ναυτικούς από τις προστατευτικές διατάξεις του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου και τους εκθέτει στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών καθώς καταργεί το δικαίωμα καταγγελίας συμβάσεων.
* Υπό καθεστώς παροχής αναγκαστικής εργασίας οι συμφωνίες για την εκτέλεση έξτρα εργασιών καθίστανται ανέφικτες.
* Η παροχή αναγκαστικής εργασίας και μάλιστα χωρίς ημερομηνία λήξης, φθείρει το ηθικό των πληρωμάτων.
* Το τραυματισμένο ηθικό του πειθαναγκασμένου ναυτεργάτη εμπεριέχει σαφέστατο κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα.
Η ΠΝΟ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραβίασε το Σύνταγμα και πολλές διεθνείς συνθήκες και εξηγεί, δια στόματος του γραμματέα της Γιάννη Χαλά, ότι η αίτηση αναστολής έγινε επειδή η απόφαση του ΣτΕ για την ακύρωση θα καθυστερήσει να εκδοθεί
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπό πίεση ο Τραμπ καθώς ανεβαίνουν οι τιμές καυσίμων, λέει πως το Ιράν ζητά από τις ΗΠΑ να ανοίξουν το Ορμούζ
- Χανιά: Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο 4χρονος μετά από επίθεση μεγαλόσωμου σκύλου
- LIVE: Ολυμπιακός – Μονακό
- Back To The Future; – Μυστηριώδης ανάρτηση του 2023 στο X «προβλέπει» τους πυροβολισμούς στον Λευκό Οίκο
- LIVE: Φενέρμπαχτσε – Ζάλγκιρις Κάουνας
- Classic Rock: Το νέο τεύχος είναι αφιερωμένο στο Woodstock – Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ


