53

Το «μήνυμα» που θα εκπέμψει η Οργανωτική Συνδιάσκεψη ενόψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών τέθηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ενημέρωσε τα μέλη του Ε.Γ. για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες για την τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις δηλώσεις που έκανε πριν τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, και με αφορμή τις τελευταίες επιχειρήσεις της αστυνομίας, καθώς και για τις ανακοινώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Φ.Νασιάκου, που ακολούθησαν. Ο κ. Σημίτης ζήτησε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι και να υπάρξει σοβαρότητα στην αντιμετώπιση του θέματος.

Εν τω μεταξύ, αν και αύριο, Παρασκευή, αρχίζουν οι εργασίες της Οργανωτικής Συνδιάσκεψης, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο γραμματέας του κόμματος έκαναν δηλώσεις, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Ε.Γ., που διήρκεσε δυόμισι ώρες.

Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι, ενόψει και της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την Κυριακή, συζητήθηκαν προτάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Κώστα Σκανδαλίδη, αναφορικά με το ποιό θα είναι το «σύνθημα» που θα υιοθετήσει η Συνδιάσκεψη για την εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η εισήγηση του κ. Σκανδαλίδη ήταν «δήμοι και νομαρχίες ανοιχτές στην κοινωνία· μεταρρυθμίσεις τώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ