
Τέσσερα μέλη της Αλ Κάιντα και τρεις Πακιστανοί στρατιώτες νεκροί από ανταλλαγή πυρών
Τέσσερα άτομα, φερόμενα ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, και τρεις άνδρες των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους από ανταλλαγή πυρών, στη διάρκεια σύγκρουσης, στη γέφυρα Τζάρμα, κοντά στην Κοχάτ, την Τετάρτη.
53
Τέσσερα άτομα, φερόμενα ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, και τρεις άνδρες των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους από ανταλλαγή πυρών, στη διάρκεια σύγκρουσης, στη γέφυρα Τζάρμα, κοντά στην Κοχάτ, την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές του Πακιστάν.
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρες των πακιστανικών δυνάμεων ασφάλειας επιχείρησαν να σταματήσουν ένα φορτηγό σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου, στη γέφυρα Τζάρμα, περίπου δέκα χιλιόμετρα νότια της Κοχάτ.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα ένας Πακιστανός αστυνομικός, ένας στρατιώτης και τέσσερις άνδρες, που φέρονται ως μέλη της Αλ Κάιντα, να χάσουν τη ζωή τους. Αλλος ένας αστυνομικός σκοτώθηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν εξερράγη χειροβομβίδα, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν άδειαζαν το φορτίο εκρηκτικών από το όχημα.
Όπως μετέδωσε το Reuters, αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι ένοπλοι προέρχονταν από τη περιοχή Μιρανσάχ, όπου θεωρείται ότι κρύβονται μέλη της Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το φορτηγό ήταν γεμάτο εκρηκτικά και όπλα προηγμένης τεχνολογίας.
Σημειώνεται ότι οι Αρχές του Πακιστάν έχουν εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό μαχητών της Αλ Κάιντα και Ταλιμπάν, που φέρονται να έχουν εισέλθει στη χώρα από το Αφγανιστάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μέση Ανατολή: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που είχε φυλακιστεί στο Κουβέιτ επειδή κάλυπε τον πόλεμο
- Πρόγραμμα «Προλαμβάνω»: Προς ένταξη και ο γονιδιακός έλεγχος για καρκίνο μαστού
- Ιράν – ΗΠΑ: Διπλωματικά παιχνίδια στο Ισλαμαμπάντ – Επισφαλής η εκεχειρία στον Λίβανο
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»

