Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Το αμερικανικό Πεντάγωνο αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της 4ης Ιουλίου

Το αμερικανικό Πεντάγωνο αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας εν όψει της 4ης Ιουλίου

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να πυκνώσει σημαντικά τις περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών πάνω από περίπου δέκα αμερικανικές μεγαλουπόλεις κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την αμερικανικής εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου, όπως μετέδωσε το δίκτυο ABC.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

25

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να πυκνώσει σημαντικά τις περιπολίες μαχητικών αεροσκαφών πάνω από περίπου δέκα αμερικανικές μεγαλουπόλεις κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την αμερικανικής εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου, όπως μετέδωσε το δίκτυο ABC.

Η απόφαση δεν ελήφθη με αφορμή κάποια συγκεκριμένη απειλή, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους. Είναι επίσης αδιευκρίνιστο πάνω από ποιές άλλες μεγαλουπόλεις θα γίνονται περιπολίες μαχητικών, πλην της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με άλλο αμερικανικό κανάλι, η πρόσφατη σύλληψη ενός Παλαιστίνιου από τη Φλόριντα έχει πείσει τους αμερικανούς αξιωματούχους ότι στις ΗΠΑ υπάρχει δίκτυο της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Αντχάμ Χασούν, που συνελήφθη στις αρχές του μήνα, θεωρείται «σημαντικός σύνδεσμος» του Αμερικανού Χοσέ Παντίγια, ο οποίος έχει συλληφθεί και κατηγορείται για συμμετοχή στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, αλλά και άλλων ομάδων στις ΗΠΑ, που μπορεί να περιμένουν εντολές για να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Το ABC μετέδωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να απελάσουν δύο Ιρανούς, που απασχολούνται στην αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Εθνη, διότι ανέπτυξαν ύποπτη δραστηριότητα. Πηγές ανέφεραν στο ABC ότι οι δύο Ιρανοί εντοπίσθηκαν πριν από πέντε ημέρες να βιντεοσκοπούν τη Γέφυρα του Μπρούκλιν, τις εισόδους σηράγγων στο Μανχάταν και το Αγαλμα της Ελευθερίας. Από την πλευρά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έγινε κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2026
Cookies