Αύξηση 6% των εσόδων προβλέπει ο ΟΤΕ για το 2002
Αύξηση των ενοποιημένων εσόδων κατά 5% με 6% για το 2002, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Λογιστικά Πρότυπα (US GAAP), προβλέπει ο ΟΤΕ για το 2002, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός στην ημερίδα που διοργάνωσε για τους ξένους επενδυτές.
27
Ποσό ύψους 80 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα εξοικονομήσει ο ΟΤΕ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, από την εφαρμογή του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης 700 και πλέον εργαζομένων μέσα στο 2002. Για τα κίνητρα που θα δοθούν σε αυτούς τους εργαζομένους, θα γίνει πρόβλεψη ποσού 47 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Λογιστικά Πρότυπα (US GAAP).
Ως αποτέλεσμα της μεταβολής αυτής, που θα απεικονιστεί στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά και των πρόσφατων μεταβολών στα τιμολόγια που αφορούν σε κλήσεις από σταθερό προς κινητό τηλέφωνο, ανακοινώθηκαν οι νέες εκτιμήσεις για το σύνολο του 2002. Οι προβλέψεις του προγράμματος εθελουσίας εξόδου έγιναν στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας του ΟΤΕ για ξένους επενδυτές, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι.
Τα ενοποιημένα έσοδα του ΟΤΕ στο σύνολο του 2002 αναμένεται να ενισχυθούν σε ποσοστό 5-6% συγκριτικά με το 2001, ενώ το περιθώριο EBITDA εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί στο 40-41%, παραμένοντας ένα από τα υψηλότερα μεταξύ των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της ημερίδας, ανακοινώθηκε περαιτέρω μείωση του ύψους του επενδυτικού προγράμματος κατά το 2003. Ειδικότερα, οι επενδύσεις του ομίλου στη σταθερή τηλεφωνία, συμπεριλαμβανομένης της ArmenTel, αναμένεται να μειωθούν από 685 εκατ. ευρώ το 2002 σε 500 εκατ. ευρώ το 2003, ενώ σταθερές εκτιμάται ότι θα παραμείνουν οι επενδύσεις του ομίλου στη κινητή τηλεφωνία.
«Τα μέτρα αυτά, εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου ΟΤΕ, με στόχο τη διατήρηση ισχυρών οικονομικών επιδόσεων και υψηλού ρυθμού ανάπτυξης κερδοφορίας, καθώς οι αγορές στις οποίες ενεργοποιούμαστε οδηγούνται σε ωρίμανση» τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Λευτέρης Αντωνακόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 96-83: Νίκη για την «Ένωση» με έξι διψήφιους (vid)
- 22ο Συνέδριο ΚΚΕ: Η νέα Κεντρική Επιτροπή εξέλεξε ομόφωνα γενικό γραμματέα τον Δημήτρη Κουτσούμπα
- Η Disney αλλάζει ηγεσία: Ο Μπομπ Άιγκερ λέει «αντίο»
- Η «τυραννία της ποσοτικοποίησης»: Τι μας μας έχει στερήσει η τεχνολογία – Και πώς να το πάρουμε πίσω
- Μπιλ Γκέιτς: Οργισμένη διάψευση για τον Έπσταϊν – Το αφροδίσιο, οι Ρωσίδες, το πέος και τα κρυφά αντιβιοτικά στη Μελίντα
- Το Ισραήλ επιζητά αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν – Και ο Τραμπ είναι αυτός που μπορεί να τη δώσει


