
Επιμένουν οι Τούρκοι στην κατασκευή δρόμου στη νεκρή ζώνη της Κύπρου
Επιμένουν οι Τούρκοι στη διάνοιξη δρόμου, ο οποίος θα συνδέει μέσα από τη νεκρή ζώνη τα χωριά Πύλα και Αρσος, ανοίγοντας μέτωπο με την UNFICYP, που αντιτίθεται στα σχέδια της Αγκυρας. Πάντως, το κατοχικό καθεστώς κατηγορεί την UNFICYP για μεροληψία.
31
Επιμένουν οι Τούρκοι στη διάνοιξη δρόμου, ο οποίος θα συνδέει μέσα από τη νεκρή ζώνη τα χωριά Πύλα και Αρσος, ανοίγοντας μέτωπο με την UNFICYP, που αντιτίθεται στα σχέδια της Αγκυρας. Πάντως, το κατοχικό καθεστώς κατηγορεί την UNFICYP για μεροληψία.
Το καθεστώς Ντενκτάς κατηγόρησε την ειρηνευτική δύναμη της Κύπρου ότι κάνει τα «στραβά μάτια» στις περιπτώσεις που η ελληνοκυπριακή πλευρά -όπως ισχυρίζονται οι Τουρκοκύπριοι- εκμεταλλεύεται προς όφελός της τμήματα της νεκρής ζώνης.
Συγκεκριμένα, το «υπουργείο Εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος υποστηρίζει ότι οι Ελληνοκύπριοι έχουν παραβιάσει τη νεκρή ζώνη ανεγείροντας νέο νοσοκομείο στην περιοχή Παραλιμνίου, εκμεταλλευόμενοι τις περιουσίες Τουρκοκυπρίων και κατασκευάζοντας το δρόμο Λάρνακας-Αγίας Νάπας.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, το κατοχικό καθεστώς ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε αντίδραση από την UNFICYP. Όσον αφορά στην κατασκευή δρόμου στην Πύλα, οι Τουρκοκύπριοι επιμένουν ότι θα χρησιμοποίειται από πολίτες και όχι για στρατιωτικούς σκοπούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Φοβερός Χολ: Τρεις τάπες σε 5 λεπτά! (vid)
- ΠΑΣΟΚ: Tο κράτος δικαίου στην ατζέντα Ανδρουλάκη – Οι συναντήσεις στη Βουλή
- «Είναι σαν ένας αργός θάνατος»: Πώς η φυλακή τιμωρεί μητέρες και τα παιδιά τους
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Πέρασε τα ελληνικά σύνορα η απόφαση του Αρείου Πάγου – Στα «μανταλάκια» η αρχειοθέτηση
- LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου
- Η εμμονή του 89χρονου με τη σύνταξη, οι σφαίρες στο γραφείο εισαγγελέα και ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο
