28

Εξασφαλίστηκαν οι θαλάσιες συγκοινωνίες σε έξι από τις 23 άγονες επιδοτούμενες γραμμές, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού μειοδοτικού διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ). Η έναρξη των δρομολογίων θα γίνει την 1η Νοεμβρίου 2002.

Όπως αναφέρει την Τετάρτη το Έθνος, για άλλες επτά άγονες γραμμές, στις οποίες περιλαμβάνονται δέκα Κυκλαδονήσια (Ίος, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη, Αμοργός, Σχοινούσα, Δονούσα, Αμοργός, Κουφονήσια, Μήλος, Κίμωλος) δεν υπήρξε εφοπλιστικό ενδιαφέρον, καθώς το κόστος εξυπηρέτησης κρίθηκε υψηλό.

Μετά από την εξέλιξη αυτή το ΥΕΝ αναμένεται να πραγματοποιήσει νέο μειοδοτικό διαγωνισμό στις 28 Ιουνίου. Οι πλοιοκτήτες αναμένουν πλέον από την κυβέρνηση είτε την αύξηση της επιδότησης, είτε τη μείωση του αριθμού των στάσεων.

Για τις άλλες δέκα άγονες γραμμές που θα επιδοτηθούν (αφορούν μικρά νησιά) οι σχετικές αιτήσεις έχουν κατατεθεί στις οικίες Λιμενικές Αρχές αλλά η αξιολόγησή τους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ