43

Πενήντα τέσσερις λαθρομετανάστες μετέφερε, τελικά, το ιστιοφόρο Taurus, μήκους 11,5 μέτρων, με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, που εντοπίστηκε την Κυριακή, προσαραγμένο στη βόρεια πλευρά της βραχονησίδας Πιπέρι, πέντε ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Σίφνου.

Λόγω των επικρατουσών δυσμενών καιρικών συνθηκών και της βραχώδους διαμόρφωσης των ακτών της βραχονησίδας καθίσταται προς το παρόν δυσχερής η περισυλλογή των λαθρομεταναστών. Με ελικόπτερο Super Puma που εστάλη επί της βραχονησίδας, μεταφέροντας νερό και τρόφιμα, παρελήφθησαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Θριάσιο δύο από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι προσπάθειες περισυλλογής των λαθρομεταναστών συνεχίζονται.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργος Ανωμερίτης, επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σκάφη με σημαία Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά λαθρομεταναστών από την Τουρκία προς τη χώρα μας και για το λόγο αυτό θα απευθύνει μέσω υπουργείου Εξωτερικών διαμαρτυρία στην πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ