
Για το βελγικό μοντέλο Συντάγματος η συζήτηση στην επόμενη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς
Ο Ντενκτάς θέλει το βελγικό μοντέλο Συντάγματος, αλλά μόνο εκείνα τα σημεία που ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις του, δήλωσε ο Γλ.Κληρίδης επιστρέφοντας από τη Σεβίλλη, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ως αρχηγός υποψηφίου για ένταξη κράτους.
38
Ο Ραούφ Ντενκτάς θέλει το βελγικό μοντέλο Συντάγματος, αλλά μόνο εκείνα τα σημεία που ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις του, δήλωσε ο Γλαύκος Κληρίδης επιστρέφοντας το απόγευμα της Κυριακής από τη Σεβίλλη, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ως αρχηγός υποψηφίου για ένταξη κράτους.
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τη δήλωση Ντενκτάς ότι επιθυμεί συζήτηση για το βελγικό μοντέλο, ανέφερε ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να συζητήσει το σύνταγμα αυτό, αλλά στο σύνολο του και όχι αποσπασματικά, όπως ζητεί ο Ντενκτάς. Το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών, την ερχόμενη Παρασκευή.
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των απευθείας συνομιλιών, ο Γλ.Κληρίδης επισήμανε πως έχουν φτάσει σε αδιέξοδο εξαιτίας των μεγάλων διαφορών που υπάρχουν μεταξύ των θέσεων των δύο πλευρών.
«Εάν συνεχιστεί το αδιέξοδο, δεν θα προκύψει λύση του προβλήματος» δήλωσε ο Γλ.Κληρίδης, ο οποίος, πάντως, εξέφρασε την ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Σεβίλλης, ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν στην Κύπρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Φοβερός Χολ: Τρεις τάπες σε 5 λεπτά! (vid)
- ΠΑΣΟΚ: Tο κράτος δικαίου στην ατζέντα Ανδρουλάκη – Οι συναντήσεις στη Βουλή
- «Είναι σαν ένας αργός θάνατος»: Πώς η φυλακή τιμωρεί μητέρες και τα παιδιά τους
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Πέρασε τα ελληνικά σύνορα η απόφαση του Αρείου Πάγου – Στα «μανταλάκια» η αρχειοθέτηση
- LIVE: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου
- Η εμμονή του 89χρονου με τη σύνταξη, οι σφαίρες στο γραφείο εισαγγελέα και ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρείο
