Στα 16,5 ευρώ η τιμή διάθεσης του νέου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ
Στα 16,50 ευρώ καθορίστηκε αργά το βράδι της Πέμπτης η τιμή διάθεσης ανά μετοχή του νέου πακέτου 8% του ΟΤΕ, στο χαμηλότερο σημείο της κλίμακας διακύμανσης που ήταν της τάξεως των 16,50 με 17,25 ευρώ. Το Δημόσιο θα αντλήσει 700 εκατ. ευρώ.
27
Στα 16,50 ευρώ καθορίστηκε αργά το βράδι της Πέμπτης η τιμή διάθεσης ανά μετοχή του νέου πακέτου 8% του ΟΤΕ, στο χαμηλότερο σημείο της κλίμακας διακύμανσης που ήταν της τάξεως των 16,50 με 17,25 ευρώ.
Χθες, η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε με απώλειες 3,04% στα 16,98 ευρώ. Από σήμερα οι τράπεζες Morgan Stanley, Deutsche Bank και Eurobank θα ξεκινήσουν τη διάθεση των μετοχών στους ενδιαφερομένους.
Η διάθεση του 8% εκτιμάται ότι θα φέρει στα ταμεία του Δημοσίου 700 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η τιμή διάθεσης υπολείπεται σε ποσοστό 5,8% από την τιμή του τίτλου στο ΧΑΑ, την ημέρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου πακέτου μετοχών.
Η συναλλαγή μεταξύ του Δημοσίου και των τριών τραπεζών πραγματοποιήθηκε εξωχρηματιστηριακά (over the counter) και η Morgan Stanley και Deutsche Bank έλαβαν από 45% του συνολικού πακέτου των 40.320.000 μετοχών, ενώ το υπόλοιπο 10% δόθηκε στην EFG Eurobank.
Ουσιαστικά δηλαδή οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν το 90% της έκδοσης και οι Έλληνες το 10%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μινεάπολη: Δικαστής απέρριψε αίτημα παύσης των επιχειρήσεων της ICE
- Το χαστούκι του Μαυροπάνου στον Πάλμερ στο… ρινγκ του αγώνα Τσέλσι-Γουέστ Χαμ (vid)
- Τουρκία: Ποινή στην Amedspor για βίντεο αλληλεγγύης στους Σύρους Κούρδους
- Τζεφ Μπέζος-Λόρεν Σάντσεζ: Γιατί το νέο power couple της μόδας πολιορκεί το Παρίσι – «Εξαγορά»
- Τορίνο: Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές για το κλείσιμο κοινωνικού κέντρου – Στόχος επίθεσης συνεργείο της RAI
- Οι Λέικερς μπαίνουν στο παιχνίδι για Αντετοκούνμπο


