
Ποσοστό 56% δίνει δημοσκόπηση στη Δεξιά εν όψει του β γύρου των εκλογών στη Γαλλία
Το 56% των Γάλλων θα ψηφίσει την Ένωση για την Προεδρική Πλειοψηφία (UMP) στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, έναντι 44% που τάσσεται υπέρ των Σοσιαλιστών. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται την Τετάρτη στο περιοδικό LExpress.
30
Το 56% των Γάλλων θα ψηφίσει την Ένωση για την Προεδρική Πλειοψηφία (UMP) στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, έναντι 44% που τάσσεται υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο περιοδικό LExpress. Το ποσοστά αυτά αναφέρονται στο 90% των 519 εκλογικών περιφερειών, όπου οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα.
Στις υπόλοιπες περιφέρειες η επιλογή θα πρέπει να γίνει ανάμεσα σε τρία κόμματα, το UMP, το Σοσιαλιστικό και το Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λεπέν. Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 45% για τη Δεξιά, 41% για τους Σοσιαλιστές και 14% για το κόμμα του Λεπέν.
Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο UMP και το Εθνικό Μέτωπο, το 86% τάσσεται υπέρ του πρώτου και το 14% υπέρ του δεύτερου. Αντίστοιχα, σε περίπτωση που θα βρεθούν αντιμέτωπα το Εθνικό Μέτωπο και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, τα ποσοστά είναι 21% και 79% αντίστοιχα.
Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά στις 6 και 7 Ιουνίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 945 ψηφοφόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τέλος στο θρίλερ Πάουελ – Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα ηγεσία της Fed
- LIVE: Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης
- Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- LIVE: Σάντερλαντ – Νότιγχαμ Φόρεστ
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παυλόπουλος: Η Κοβέσι και οι Έλληνες δικαστικοί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάνουν καλά τη δουλειά τους
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
