
Χωρίς ιδιαίτερη πρόοδο συνεχίζονται οι απευθείας συνομιλίες Κληρίδη – Ντενκτάς
Χωρίς ιδιαίτερη πρόοδο, όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, συνεχίζονται οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ Γλ.Κληρίδη και Ρ.Ντενκτάς. Ο Κύπριος πρόεδρος ενημερώνει, την Πέμπτη, το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, για τις εξελίξεις.
53
Χωρίς ιδιαίτερη πρόοδο, όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, συνεχίζονται οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό μεταξύ του Κύπριου προέδρου, Γλαύκου Κληρίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν Κληρίδης και Ντενκτάς, την Τετάρτη.
Τις εξελίξεις στο θέμα του Κυπριακού θα συζητήσει την Πέμπτη το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, υπό την προεδρία του κ. Κληρίδη.
Εν τω μεταξύ, ο κ. Ντενκτάς φέρεται, από δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, να προσεγγίζει το θέμα της ασφάλειας βάση εντολών των Τούρκων στρατηγών, οι οποίοι επιθυμούν αριθμητική ισότητα ΕΛΔΥΚ και ΤΟΥΡΔΥΚ.
Επιπλέον, η Αγκυρα φέρεται να τάσσεται υπέρ ενός δήθεν συμβιβασμού στο θέμα του Κυπριακού, προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΕ ταυτόχρονα με την Κύπρο. Κατά τις ίδες εκτιμήσεις, οι προοπτικές των απευθείας συνομιλιών θα επηρεαστούν από τα αποτελέσματα που θα έχει για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας η σύνοδος κορυφής της Σεβίλλης στις 22 Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ρωσία: Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με την ΕΕ, αλλά δεν θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία
- Ολυμπιακός: Έτσι θα διατεθούν τα εισιτήρια για το Final-4 στον κόσμο της ομάδας
- Ο Μαρκ Ράφαλο αποκάλυψε γιατί πολλοί σταρ δεν αντιδρούν στη συγχώνευση Paramount – Warner Bros
- Νέα Φιλαδέλφεια: Προφυλακιστέος ο 25χρονος που κατηγορείται ότι γρονθοκόπησε 17χρονο στο φάσμα του αυτισμού
- Συνδέεται το συμβόλαιο θανάτου του Μοσχούρη με τη δολοφονία Καραϊβάζ; Οι έρευνες των Αρχών και η δικογραφία στο θωρακισμένο ΙΧ
- Ένατο ύποπτο κρούσμα χανταϊού σε επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου – Τι λέει ο ΠΟΥ



