Με ρυθμό 0,2% «έτρεξε» η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο
Ήπια ανάκαμψη σημείωσε ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, η οποία εξέρχεται πλέον από την πρώτη ύφεση εδώ και οκτώ χρόνια, καθώς αυξάνονται οι εξαγωγές και οι κρατικές δαπάνες.
27
Ήπια ανάκαμψη σημείωσε ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, η οποία εξέρχεται πλέον από την πρώτη ύφεση εδώ και οκτώ χρόνια, καθώς αυξάνονται οι εξαγωγές και οι κρατικές δαπάνες.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική Στατιστική Υπηρεσία, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,2%, έναντι μείωσης 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2001. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του 0,1%.
Αν και η γερμανική οικονομία εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης, οι αβεβαιότητες παραμένουν. Το εμπορικό πλεόνασμα ανήλθε σε επίπεδο-ρεκόρ το Μάρτιο, η ανεργία έχει αυξηθεί τους 14 από τους τελευταίους 16 μήνες και οι λιανικές πωλήσεις έχουν υποχωρήσει τους οκτώ από τους τελευταίους 12 μήνες.
Έτσι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να τηρήσει στάση αναμονής το επόμενο δίμηνο τουλάχιστον, πριν αυξήσει τα επιτόκια, καθώς εκτιμά ότι η επέκταση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ακόμη ασθενής.
«Η καταναλωτική ζήτηση το πρώτο τρίμηνο πήγε άσχημα» δήλωσε στο Bloomberg ο οικονομικός διευθυντής της KarstadtQuelle, Νόρμπερτ Νέλες. «Η εγχώρια αγορά δεν θα είναι η λοκομοτίβα της οικονομικής ανάκαμψης» προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καλημέρα και καλό μήνα λέει ο Αρκάς αλλά με αντιφατικές διαθέσεις
- Ενοικιαστές: Πού μπορούν να ζήσουν τελικά πιο ανθρώπινα και τι λέει ο δείκτης Carrie Bradshaw
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (1/2): Πού θα δείτε το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, το Άρης – Παναθηναϊκός και όλα τα διεθνή
- Η φέτα και ο ανταγωνισμός από το λευκό τυρί
- Η «Αφηγήτρια ταινιών» επιστρέφει στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου
- ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στη Νέα Φιλαδέλφεια – Με Πανσερραϊκό ο ΠΑΟΚ, με Κηφισιά ο Παναθηναϊκός

