Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 11o
Έκταση ίση με την Αγγλία ζητούν οι Κολομβιανοί αντάρτες για να επανέλθουν στο διάλογο

Έκταση ίση με την Αγγλία ζητούν οι Κολομβιανοί αντάρτες για να επανέλθουν στο διάλογο

Μία εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία, οι αριστεροί αντάρτες των FARC ανακοίνωσαν ότι απαιτούν έκταση ίση με την Αγγλία για να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις. Ο Αλβαρο Ουρίμπε θεωρείται επικρατέστερος για τον προεδρικό θώκο.

30

Μία εβδομάδα πριν τις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία, οι αριστεροί αντάρτες των FARC ανακοίνωσαν ότι απαιτούν έκταση ίση με την Αγγλία για να επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις. Ο Αλβαρο Ουρίμπε θεωρείται επικρατέστερος για τον προεδρικό θώκο.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, οι αντάρτες ζητούν μια περιοχή 117.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στα νότια της χώρας, μεταξύ των επαρχιών Πουτουμάγιο και Κακέτα.

Οι αντάρτες ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να πάψει τους αποκαλεί «τρομοκράτες και έμπορους ναρκωτικών». Ακόμα, καλούν τις Αρχές να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη όλους όσους βοηθούν τις δεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον αγώνα εναντίον τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κολομβίας, Αρμάντο Εστράδα, χαρακτήρισε θετικό βήμα την πρόθεση των ανταρτών να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά ξεκαθάρισε ότι «η χώρα δεν μπορεί να δεχθεί τέτοιους όρους».

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε την Κυριακή η προεκλογική εκστρατεία των έντεκα υποψηφίων για την προεδρία της χώρας και όλοι πλέον αναμένουν την 26η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία οι Κολομβιανοί θα προσέλθουν στις κάλπες.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον Αλβαρο Ουρίμπε Βέλες, ο οποίος δηλώνει ότι θα «είναι σκληρός, αλλά με μεγάλη καρδιά» απέναντι στους αντάρτες.

Βασικός του αντίπαλος, ο Οράσιο Σέρπα και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη χώρα, οι δύο υποψήφιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο γύρο για την εξασφάλιση του 51% των ψήφων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies