
Συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί βασικού μετόχου σε ΜΜΕ
Για ανεπιθύμητες συνέπειες που προκαλεί η ευρύτητα της έννοιας του βασικού μετόχου σε ΜΜΕ, όπως αυτή προσδιορίζεται στο σχετικό ν/σ που πρόκειται να συζητηθεί την Τρίτη στη Βουλή, προειδοποιεί με έκθεσή της η αρμόδια επιστημονική επιτροπή.
43
Για ανεπιθύμητες συνέπειες που προκαλεί η ευρύτητα της έννοιας του βασικού μετόχου σε ΜΜΕ, όπως αυτή προσδιορίζεται στο σχετικό νομοσχέδιο που πρόκειται να συζητηθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής προειδοποιεί με έκθεσή της η αρμόδια επιστημονική επιτροπή.
Στην έκθεση της επιτροπής προτείνεται να εξαιρούνται από την έννοια του βασικού μετόχου οι οργανώσεις συλλογικών επενδύσεων, τα αμοιβαία κεφάλαια, οι τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι χρηματιστηριακές εταιρείες, καθώς και οι εταιρείες επιχειρήσεων κεφαλαίου που κατέχουν μετοχές επιχειρήσεων ΜΜΕ και επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε έργα του Δημοσίου για επενδυτικούς σκοπούς.
ΑΠΕ
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
- Η Ουκρανία κατηγορεί το Ισραήλ για παράνομη διακίνηση «κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών»
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Η Κορίνθιανς ξήλωσε την καρέκλα που κάθονταν ρατσιστής οπαδός που έβρισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα
