51

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί -δέκα σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο- και εκατό τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον εκτροχιασμό δεκατριών βαγονιών επιβατικής αμαξοστοιχίας το πρωί της Κυριακής στη βόρεια Ινδία. Οι Αρχές δεν αποκλείουν ο εκτροχιασμός του τρένου να οφείλειται σε δολιοφθορά.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκτροχιασμός σημειώθηκε την ώρα που η αμαξοστοιχία περνούσε με μικρή ταχύτητα επάνω από μία γέφυρα. Το τρένο είχε ξεκινήσει από το Νέο Δελχί με προορισμό την πόλη Πάτνα, στο ανατολικό ινδικό κρατίδιο του Μπιχάρ.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί ήδη σε γειτονικά νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί από τον τόπο του δυστυχήματος οκτώ νεκροί, ωστόσο δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι έρευνες στα κατεστραμμένα βαγόνια του τρένου.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο Ινδός υπουργός Μεταφορών Νίτις Κουμάρ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς στην αμαξοστοιχία, ενώ δήλωσε πως έχει διαταχθεί ήδη η διεξαγωγή σχετικών ερευνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press