
Πλοίο με Αϊτινούς πρόσφυγες βυθίστηκε κοντά στις Μπαχάμες – Δεκατρείς νεκροί
Τουλάχιστον 13 Αϊτινοί πρόσφυγες πνίγηκαν και άλλοι δύο αγνοούνται, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν, ανατράπηκε και βυθίστηκε το Σάββατο σε σχετικά μικρή απόσταση απο τις Μπαχάμες. Αλλα 75 άτομα διασώθηκαν από την αμερικανική ακτοφυλακή.
38
Τουλάχιστον 13 Αϊτινοί πρόσφυγες πνίγηκαν και άλλοι δύο αγνοούνται, όταν το πλοίο στο οποίο επέβαιναν, ανατράπηκε και βυθίστηκε το Σάββατο σε σχετικά μικρή απόσταση από τις Μπαχάμες.
Χάρη στις προσπάθειες της αμερικανικής ακτοφυλακής, άλλοι περίπου 75 πρόσφυγες διασώθηκαν. Το ναυάγιο έγινε, ενώ το υπερφορτωμένο πλοίο παράπλεε τη νήσο Γκρέιτ Ινάγκουα του νησιωτικού συγκροτήματος.
Η αμερικανική ακτοφυλακή περιπολεί στη θαλάσσια περιοχή, καθώς εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα μικρά πλοία που μεταφέρουν περιοδικά πρόσφυγες από την φτωχή Αϊτή. Οι προσπάθειες για τη διάσωση κι άλλων θυμάτων του ναυαγίου συνεχίζονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι φίλοι στην ευτυχία μας;
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Παρασκευής
- Τουρισμός: Στους λιγότερο κερδισμένους προορισμούς της Μεσογείου η χώρα μας
- Νέα μέτρα για τις ελλείψεις και αποσύρσεις φαρμάκων που θα συνεχίζονται
- Γερμανία: Αναλαμβάνει «περισσότερη ευθύνη» και… προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία;
- Συνταγή: Νιόκι με μπρόκολο



