Eμβολιασμός και των βρεφών κατά του ιού της γρίππης
Νέα Υόρκη: Τα υγιή νεογνά μπορούν να ωφεληθούν από το εμβόλιο κατά της γρίπης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.
Νέα Υόρκη: Τα υγιή νεογνά μπορούν να ωφεληθούν από το εμβόλιο κατά της γρίπης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.
Από τα πορίσματα πρόσφατων ερευνών, που δημοσίευσε το Reuters τη Δευτέρα του Πάσχα, 6/5/02, τα παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εισαγωγής σε νοσοκομείο εξαιτίας των επιπλοκών που μπορεί να προκαλέσει η γρίπη.
Ο Δρ Ρόμπερτ Μπάλτιμορ, του Πανεπιστημίου Γέιλ, μιλώντας στο Reuters, επισήμανε ότι ο αριθμός των παιδιών μικρής ηλικίας που χρήζουν νοσηλείας είναι σχετικά ίσος με εκείνον των ηλικιωμένων στους οποίους συνήθως χορηγείται το εμβόλιο κατά της νόσου.
Ο Δρ Μπάλτιμορ ανακοίνωσε ότι ένα νέο εμβόλιο, που χορηγείται ενδορινικά, πρόκειται σύντομα να εγκριθεί για την περίοδο 2002-03, με στόχο να γίνει ευκολότερος και λιγότερο επώδυνος ο εμβολιασμός των νεογνών.
Ο εμβολιασμός περισσότερων ατόμων κατά της γρίπης, που αποτελεί βασική αιτία πολλών κρουσμάτων πνευμονίας, τα οποία μπορεί να έχουν ακόμη και μοιραία κατάληξη, είναι δυνατόν να συντελέσει στη μείωση της μετάδοσης του ιού στο γενικό πληθυσμό.
Η ασθένεια προσβάλλει ετησίως εκατομμύρια Αμερικανούς, έχοντας ως κύρια συμπτώματα τον πυρετό, το ρίγος, τα μυϊκά άλγη και την κόπωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 114.000 άνθρωποι χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας και περίπου 22.000 καταλήγουν ετησίως εξαιτίας της γρίππης.
health.in.gr
- Σουδάν: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο σκάφους στον Νείλο
- Καταγραφή και έλεγχος των γεφυρών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
- Πολυαθλητικός σημαίνει…
- Η AI στα χακί – Το Πεντάγωνο πιέζει για απόρρητα μοντέλα «χωρίς κανόνες»
- Λένα Παπαληγούρα: Όταν αφιέρωσε το πρόσφατο βραβείο της στον πατέρα της Αναστάση Παπαληγούρα
- Καναδάς: Ποια ήταν η 18χρονη δράστρια του μακελειού σε σχολείο


