53

Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη. Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε ότι «η χώρα μας έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν γυρίζει πίσω».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «στην Ελλάδα αποπειρώνται αυθαίρετοι παραλληλισμοί και με ενδόμυχη χαρά εντοπίζονται "αναλογίες", όμως ο ελληνικός λαός τιμά τους αγώνες, δεν γυρίζει πίσω και δεν αφήνει άλλους να γυρίσουν πίσω τον τόπο».

Επίσης, υπογράμμισε ότι «η κοινή πορεία και η ενότητα της δημοκρατικής παράταξης μπορεί να οδηγήσει με σταθερότητα προς το μέλλον, αλλιώς δημιουργείται ένα κλίμα διάλυσης, από το οποίο επωφελούνται η συντηρητική δεξιά, αλλά και οι ακροδεξιές δυνάμεις, που είτε λειτουργούν αυθύπαρκτα, είτε κρύβονται μέσα στις συντηρητικές παρατάξεις».

Ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι «από τη μία πλευρά υπάρχει η νεοφιλελεύθερη άποψη, που αποδέχεται άνευ όρων τους κανόνες της αγοράς και από την άλλη, ένα κίνημα περιχαράκωσης και επανεθνικοποίησης» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει και ένας άλλος δρόμος εφικτός και οραματικός, που δίνει λύσεις, που συνδυάζει την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη και την ευημερία για όλους».

»Αυτόν το δρόμο οφείλουμε να χαράξουμε με τις δυσκολίες προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα και υποστηρίζοντας επίσης το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τις εξελίξεις» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ