Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Εντοπίστηκε γονίδιο που αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού
Ένα γονίδιο το οποίο, όταν μεταλλαχθεί, μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού εντόπισαν ερευνητές, που εκτιμούν ότι μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες παρουσίασης της ασθένειας (13% στις γυναίκες των ΗΠΑ).
Ένα γονίδιο το οποίο, όταν μεταλλαχθεί, μπορεί να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού εντόπισαν ερευνητές, που εκτιμούν ότι μπορεί να διπλασιάσει τις πιθανότητες παρουσίασης της ασθένειας (13% στις γυναίκες των ΗΠΑ).
Φορείς της μεταλλαγμένης μορφής του γονιδίου, με το όνομα CHEK2 ή CHK2, είναι περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού -τόσο άνδρες όσο και γυναίκες. Οι επιστήμονες επισημαίνουν, πάντως, ότι αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι όλοι οι φορείς θα αναπτύξουν καρκίνο.
Ο κίνδυνος, τονίζουν, συγκρίνεται με αυτόν που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που έχουν μία μητέρα ή μία αδελφή με καρκίνο του μαστού, που δεν απέκτησαν ποτέ παιδιά ή που έχουν εμμηνόπαυση σε μεγάλη ηλικία.
Για τους άνδρες φορείς, υπολογίζεται ότι ο κίνδυνος είναι πολλαπλάσιος -δέκα φορές μεγαλύτερος από όσους δεν έχουν το γονίδιο. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η εμφάνιση καρκίνου του μαστού στους άνδρες είναι εξαιρετικά σπάνια και αποτελεί μόλις το 1% των περιπτώσεων.
Τα μοναδικά γονίδια που αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού παραμένουν τα BRCA1 και BRCA2. Οι φορείς τους κινδυνεύουν να αναπτύξουν την ασθένεια σε ποσοστό 85%!
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!