Βραβευμένοι και καταξιωμένοι ποιητές από δεκατρείς χώρες φτάνουν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία, ως είθισται, γιορτάζεται την ημέρα της εαρινής ισημερίας, στις 21 Μαρτίου.

38

Βραβευμένοι και καταξιωμένοι ποιητές από δεκατρείς χώρες φτάνουν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία, ως είθισται εδώ και χρόνια, γιορτάζεται την ημέρα της εαρινής ισημερίας, στις 21 Μαρτίου. Οι ποιητές θα φτάσουν στη συμπρωτεύουσα από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία, την Κροατία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βρετανία και την Ελλάδα.


Εκεί θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Ποιητικό Συμπόσιο με θέμα Η ποίηση ως εθνική και παγκόσμια γλώσσα, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη έως τις 22 Μαρτίου, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη και στην Αποθήκη Δ του ΟΛΘ. Το συμπόσιο αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Νέα Βαλκάνια» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.


Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης συνδιοργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, την Εταιρεία Συγγραφέων, το Κέντρο Πολιτισμού, τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης Κοζάνης και το Λογοτεχνικό Αρχείο Θεσσαλονίκης.


Εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Αθήνα. Σήμερα, Τετάρτη, στο Ινστιτούρο Γκαίτε θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Κι οι ποιητές τι χρειάζονται σ ένα μικρόψυχο κόσμο;». Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Τίτος Πατρίκιος, Στρατής Πασχάλης και Στέλιος Ράμφος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr