Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνές συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Διεθνές συμπόσιο στη Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Βραβευμένοι και καταξιωμένοι ποιητές από δεκατρείς χώρες φτάνουν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία, ως είθισται, γιορτάζεται την ημέρα της εαρινής ισημερίας, στις 21 Μαρτίου.

38

Βραβευμένοι και καταξιωμένοι ποιητές από δεκατρείς χώρες φτάνουν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η οποία, ως είθισται εδώ και χρόνια, γιορτάζεται την ημέρα της εαρινής ισημερίας, στις 21 Μαρτίου. Οι ποιητές θα φτάσουν στη συμπρωτεύουσα από την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία, την Κροατία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Βρετανία και την Ελλάδα.


Εκεί θα συμμετάσχουν στο Διεθνές Ποιητικό Συμπόσιο με θέμα Η ποίηση ως εθνική και παγκόσμια γλώσσα, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη έως τις 22 Μαρτίου, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη και στην Αποθήκη Δ του ΟΛΘ. Το συμπόσιο αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Νέα Βαλκάνια» της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.


Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης συνδιοργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, την Εταιρεία Συγγραφέων, το Κέντρο Πολιτισμού, τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης Κοζάνης και το Λογοτεχνικό Αρχείο Θεσσαλονίκης.


Εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Αθήνα. Σήμερα, Τετάρτη, στο Ινστιτούρο Γκαίτε θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Κι οι ποιητές τι χρειάζονται σ ένα μικρόψυχο κόσμο;». Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Τίτος Πατρίκιος, Στρατής Πασχάλης και Στέλιος Ράμφος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024