
Σύσσωμος ο κυπριακός λαός αποχαιρέτισε τον Σπύρο Κυπριανού
Σύσσωμος ο λαός της Κύπρου αποχαιρέτισε το μεσημέρι της Πέμπτης τον πρώην πρόεδρο, Σπύρο Κυπριανού. Τον επικήδειο εκφώνησε ο νυν πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος.
30
Σύσσωμος ο λαός της Κύπρου αποχαιρέτισε το μεσημέρι της Πέμπτης τον πρώην πρόεδρο, Σπύρο Κυπριανού. Τον επικήδειο εκφώνησε ο νυν πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος.
Η σορός του Σπύρου Κυπριανού μεταφέρθηκε στις 9 το πρωί της Πέμπτης στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας Παλλουριωτίσσης, όπου εκατοντάδες πολίτες τού απηύθυναν το ύστατο χαίρε. Η νεκρώσιμη ακολουθία ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι.
Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας και θα γίνει πραγματικότητα ο κοινός πόθος για ελευθερία της Κύπρου. Αναφερόμενος στην προσφορά του Σπύρου Κυπριανού, ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι η έντονη παρουσία του στον πυρήνα της εθνικής και δημόσιας ζωής άφησε εμπειρίες, η μελέτη και η αξιοποίηση των οποίων ωφελούν γενικότερα την πατρίδα.
Την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, και τη Βουλή των Ελλήνων ο αντιπρόεδρός της Κώστας Γείτονας, επικεφαλής εξαμελούς διακομματικής αντιπροσωπείας.
Στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο πρόεδρος της Βουλής, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο εκ μέρους του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.
Η ταφή του Σπύρου Κυπριανού έγινε στη Λεμεσό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το μανιφέστο του δράστη της επίθεσης στο δείπνο των Ανταποκριτών – Τι έγραψε για τον Τραμπ
- Μαγνητικό τσιμέντο: Η ιδέα που υπόσχεται να βάλει τέλος στο καρφιά και τις βίδες στους τοίχους
- Χώρισε το πιο «cool ζευγάρι» του παγκοσμίου τένις – Όλο το παρασκήνιο (pics)
- Ντόρτμουντ-Φράιμπουργκ 4-0: Οι γηπεδούχοι εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Champions League
- Δημογραφικό: «Πολλαπλασιαστής κινδύνων» για την οικονομία – Το στοίχημα της επόμενης ημέρας
- Geely vs Tesla: Η Κίνα «πατάει γκάζι» στα robotaxi



