Ξενοδοχεία σε μόνιμη τροχιά μεταξύ Γης και Αρη σχεδιάζει για το μέλλον η NASA
Ομάδα ερευνητών της NASA μελετούν τρόπους για τη δημιουργία διαστημικών σταθμών, που θα εκτελούν κανονικά «δρομολόγια» μεταξύ Γης και Αρη. Το ταξίδι προς τον ερυθρό πλανήτη θα διαρκεί αρκετούς μήνες και τα σκάφη θα μοιάζουν με διαστημικά ξενοδοχεία.
1
Ομάδα ερευνητών της NASA, στην οποία συμμετέχει ο πρώην αστροναύτης και δεύτερος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, Μπαζ Όλντριν, μελετούν τρόπους για τη δημιουργία διαστημικών σταθμών που θα εκτελούν κανονικά «δρομολόγια» μεταξύ Γης και Αρη. Καθώς το ταξίδι προς τον ερυθρό πλανήτη θα διαρκεί αρκετούς μήνες, οι διαστημικοί αυτοί σταθμοί θα μοιάζουν περισσότερο με διαστημικά ξενοδοχεία.
Σύμφωνα με την NASA, η ιδέα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον τα ταξίδια προς τον Αρη θα είναι θέμα ρουτίνας γίνεται αποδεκτή από το σύνολο σχεδόν της επιστημονικής κοινότητας. Το ερώτημα που απασχολεί τους πάντες δεν είναι το «αν», αλλά το «πότε».
Το σχέδιο που επεξεργάζονται οι ερευνητές, προβλέπει ότι το διαστημικό «ξενοδοχείο» θα κινείται συνεχώς, σε μια ειδικά επιλεγμένη τροχιά γύρω από τον ήλιο, η οποία θα του επιτρέπει να περνάει εναλλάξ κοντά από την Γη και από τον Αρη. Η μόνη ώθηση που πρέπει να δοθεί είναι αυτή της εκτόξευσής του. Από την στιγμή που τεθεί σε τροχιά θα αξιοποιεί την βαρυτική έλξη των ουράνιων σωμάτων που θα συναντά στην πορεία του.
Βέβαια η επιλογή της κατάλληλης τροχιάς δεν είναι απλή υπόθεση, και αρχικώς οι ερευνητές έχουν επικεντρώσει σε αυτό το ενδιαφέρον τους. Όταν και αν πραγματοποιηθεί το σχέδιο η επιβίβαση και η αποβίβαση στο διαστημικό «ξενοδοχείο» θα γίνεται με την βοήθεια ειδικών σκαφών που θα παίζουν τον ρόλο ταξί: θα πλησιάζουν το «ξενοδοχείο» και θα συνδέονται με αυτό εν κινήσει. Το ταξίδι μέχρι τον Αρη θα διαρκεί έξι με οκτώ μήνες. Εκεί άλλα ταξί θα αναλαμβάνουν να σας οδηγήσουν στον τελικό σας προορισμό.
Οι αισιόδοξοι προβλέπουν ότι τα πρώτα διαπλανητικά ξενοδοχεία θα τεθούν σε τροχιά γύρω στο 2018. Στην αρχική τους εκδοχή θα χωρούν μέχρι πενήντα επιβάτες. Υπάρχουν πολλά μικροπροβλήματα που θα πρέπει να λυθούν, ιδίως σε θέματα ασφάλειας, ώστε η NASA θα προχωρήσει πολύ συντηρητικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων
- Νέο διπλό για τους Σπερς με τρομερό Γουεμπανιάμα (114-93) – Γλίτωσαν την «σκούπα» οι Ρόκετς (115-96)
- Καλλιόπη Ταχτσόγλου: Η «Μαρούσκα» από τους «Δύο Ξένους» μιλά για τον ρόλο που της κόστισε στην καριέρα της
- Κως: Καταγγελία για βιασμό 33χρονου στις φυλακές
- Ιράν: Στρίβειν διά των Στενών του Ορμούζ – Η πρόταση Αραγτσί για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τα πυρηνικά
- Παναθηναϊκός: Η Βαλένθια δεν αλλάζει αποδυτήρια για τα play offs, παρά τις διαμαρτυρίες του Άταμαν
- ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν Βαρδακαστάνη και Πολιτικό Συμβούλιο χωρίς να… αρχίσουν τα όργανα – Το μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας και ο στόχος της ενότητας
- Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κρήτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442