
Βλέπει Champions League o ΠΑΟΚ, 3-2 την ΑΕΚ
Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στη Τούμπα με 3-2 επί της ΑΕΚ, που παρέμεινε έτσι στη δεύτερη θέση, έχοντας πλέον σε απόσταση αναπνοής τόσο το «δικέφαλο» του βορρά όσο και τον Παναθηναϊκό. «Λυτρωτής» των γηπεδούχων ο Οκκάς.
26
Μία «σατανική» σύμπτωση βάζει την ΑΕΚ σε νέες περιπέτειες. Η τρίτη της συνεχόμενη ήττα με το δίο ακριβώς σκορ 3-2 ήταν αυτή που αμφισβητεί πλέον και το εισιτήριο για το Champions League, καθώς και από την υπόθεση τίτλος έχει μείνει μακριά. Ο ΠΑΟΚ είναι ουσιαστικά ο… υπαίτιος για όλα τα παραπάνω δεινά της «Ένωσης». Ο «δικέφαλος» του βορρά υποχρέωσε την ομάδα του Σάντος σε ήττα με 3-2 στο συγκλονιστικό ντέρμπι στη 13η αγωνιστική της Α εθνικής, μαπίνοντας σε τροχιά Champions League, στη λήξη του α γύρου.
Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και αυτό φάνηκε από την αρχή, αφού κυνήγησαν από το πρώτο λεπτό το γκολ. Μόλις στο πέμπτο λεπτό η ΑΕΚ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της, με το σουτ του ΝικοΛαϊδη να διώχνει λίγο πριν τη γραμμή ο Κατσιαμπής. Η απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 18 και ήταν πιο… εύστοχη.
Ο Μπορμπόκης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Γεωργιάδης αφύλακτος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Το γκολ των γηπεδούχων έδωσε ακόμα πιο έντονο ρυθμό στο παιχνίδι, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στο 33 ο Τσάρτας εκτέλεσε φάουλ, ο Πουρλιοτόπουλος έκανε άστοχη έξοδο και ο Νικολαϊδης με ανάποδη κεφαλιά πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Η Τούμπα «πάγωσε» από την ισοφάριση και ακόμα περισσότερο πέντε λεπτά αργότερα. Στο 38 ο Καραδήμος «πούλησε» τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, οι παίκτες της ΑΕΚ έφυγαν τρεις με δύο στην αντεπίθεση, ο Τσάρτας έδωσε στο Νικολαϊδη, το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Πουρλιοτόπουλος, στην επιστροφή όμως ο Λάκης πρόλαβε και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 2-1. Τα πανηγύρια για την ΑΕΚ όμως κράτησαν μόλις δύο λεπτά.
Στο 40 ο Γεωργιάδης εξέθεσε την αριστερή πλευρά της άμυνας της ΑΕΚ, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε και ο Κατσιαμπής με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχή ισοφάρισε σε 2-2.
Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε κάτι αξιόλογο, όμως μετά το 60 οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους. Δύο σουτ του Γεωργιάδη, στο 62 και στο 65, εξουδετέρωσε ο Ατματσίδης, ενώ στο 66 μετά από κεφαλιά πάσα του Οκκά, ο Γιασεμή με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του γκολκίπερ της ΑΕΚ.
Το γκολ που ήθελε ο ΠΑΟΚ ήρθε στο 75, όταν ο Κωνσταντινίδης σέντραρε από αριστερά και ο Οκκάς αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το 3-2. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Τσάρτας στο 77, πέρασε μόλις άουτ. Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς «ταμπουρώθηκαν» στην άμυνά τους και κράτησαν την πολύτιμη νίκη, που τους φέρνει μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη «Ένωση».
ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Μπορμπόκης (32 Νάστος), Καραδήμος, Κατσιαμπής, Γιασεμή (81 Κουλακιώτης), Καφές, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (90 Σπάσιτς), Οκκάς, Χασιώτης, Κούτσης.
ΑΕΚ: Ατματσίδης, Λάκης, Γεωργέας (73 Φόλια), Γκαμάρα, Κωστένογλου, Ζήκος, Ζαγοράκης, Φερούζεμ (46 Ξενίδης), Τσάρτας, Μαλαδένης (78 Ιβιτς), Νικολαΐδης.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 28
2. ΑΕΚ 27
3. ΠΑΟΚ 25
4. Παναθηναϊκός 24
5. Ξάνθη 22
6. Ηρακλής 20
7. Αρης 20
8.ΟΦΗ 18
9. Πανιώνιος 16
10. Εθν.Αστέρας 12
11. Ιωνικός 11
12. Ακράτητος 9
13. Αιγάλεω 9
14. Παναχαϊκή 7
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Scorpions: Η βραδιά που ερμήνευσαν Μαρινέλλα σε συναυλία τους στην Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 20 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης – Μία σύλληψη
- Δούκας για ήττα Όρμπαν: Κανένα καθεστώς που εργαλειοποιεί το κράτος δικαίου δεν είναι αήττητο
- Αφθώδης πυρετός: «Θυσιάζουν τη Λέσβο για να σωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα»
- «Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη»: Η ζωή στη Γάζα έξι μήνες μετά την «εκεχειρία»
- Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» για τον Στέφανο Μπορμπόκη (pics)


