Η Γούπι Γκόλντμπεργκ (και πάλι) οικοδέσποινα των φετινών Όσκαρ
Η Γούπι Γκόλντμπεργκ θα παρουσιάσει και πάλι την απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ. Η Αμερικανίδα κωμικός, μάλιστα, είναι η πρώτη που θα κάνει την παρουσίαση στο καινούριο «σπίτι» των χρυσών αγαλματιδίων, το Kodak Theatre του Λος Αντζελες.
38
Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η Γούπι Γκόλντμπεργκ επιστρέφει στη σκηνή για να παρουσιάσει την απονομή των φετινών βραβείων Όσκαρ. Η Αμερικανίδα κωμικός, μάλιστα, είναι η πρώτη που θα απονείμει τα χρυσά αγαλματίδια στο καινούριο τους «σπίτι», το Kodak Theatre του Λος Αντζελες.
Την περυσινή παρουσίαση είχε κάνει ο κωμικός Στιβ Μάρτιν, ο οποίος με το πνευματώδες ύφος του διασκέδασε το κοινό στη διάρκεια της τετράωρης απονομής. Πάντως, ο αγαπημένος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είναι ο Μπίλι Κρίσταλ, ο οποίος έχει παρουσιάσει την απονομή έξι φορές στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990.
Είναι η τέταρτη φορά που η Γούπι Γκόλντμπεργκ παρουσιάζει την τελετή απονομής. Οι προηγούμενες φορές ήταν το 1994, το 1996 και το 1999, όταν είχε εμφανιστεί με ελισαβετιανή περιβολή. Η 46χρονη ηθοποιός έχει και η ίδια γευτεί τη χαρά της βράβευσης, όταν το 1990 κέρδισε το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο Ghost.
Μιλώντας για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει η φετινή απονομή, μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, η Γ.Γκόλντμπεργκ δήλωσε στο BBC: «Αυτή τη φορά η απονομή αποκτά ειδικό βάρος, γιατί υποδηλώνει ότι εμείς οι κινηματογραφιστές, οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε και να το γιορτάζουμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου ως προέδρου της ΚΟ του κόμματος
- Τροχαίο στο Ίλιον: Φορτηγό προσέκρουσε σε κολώνα – Διακοπή κυκλοφορίας
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγός του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442