
Το Εξπρές Σάμινα παρασύρει στο βυθό τους υπευθύνους για το ναυάγιο
Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα για το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός εφέτης-ανακριτής αναμένεται να απαγγείλει κατηγορίες, πιθανώς από την 3η Ιανουαρίου, σε στελέχη του ΥΕΝ, λιμενικούς και μέλη του ΔΣ της MFD.
37
Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα για το πολύνεκρο ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ειδικός εφέτης – ανακριτής αναμένεται να απαγγείλει κατηγορίες, πιθανότατα από την 3η Ιανουαρίου, σε στελέχη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, λιμενικούς και μέλη του ΔΣ της Minoan Flying Dolphins (MFD).
Πληροφορίες, που επικαλείται Η Καθημερινή, αναφέρουν πως ο ειδικός εφέτης – ανακριτής Νίκος Καραδημητρίου, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες 15 μηνών, προσωποποιεί το κατηγορητήριο για το πολύνεκρο ναυάγιο σε 23 άτομα.
Το τραγικό πλοίο βυθίστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2000 λίγα μίλια έξω από το λιμάνι της Πάρου, αφού πρώτα προσέκρουσε στις βραχονησίδες Πόρτες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 80 άτομα.
Ο κ. Καραδημητρίου αναμένεται να αποστείλει, σταδιακά, τις κλήσεις στους κατηγορούμενους προκειμένου να μεταβούν στη Σύρο για να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.
Ο ειδικός εφέτης – ανακριτής, κατά πληροφορίες της εφημερίδας, ύστερα από τις έρευνες που διενήργησε -με τη συμμετοχή ειδικών πραγματογνωμόνων, δυτών και επιστημόνων του ΕΜΠ- κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Εξπρές Σάμινα ήταν αναξιόπλοο όσον αφορά τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και, επιπλέον, ότι από τη Διεύθυνση Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κακώς είχε εκδοθεί πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στις 17 Αυγούστου 2000, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση των επισκευών που έγιναν στο σκάφος.
Ο εισαγγελέας Πειραιώς Γρηγόρης Πεπονής έχει ήδη ασκήσει ποινικές διώξεις κατά επιθεωρητών της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων και κατά του τότε διευθυντή Διαμαντή Δουμάνη για το γεγονός ότι το Εξπρές Σάμινα είχε αποπλεύσει χωρίς να έχει φθάσει το σχετικό έγγραφο αξιοπλοΐας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Βασίλης Κικίλιας κρούει κώδωνα κινδύνου για την κρίση στο Ορμουζ και το κόστος της πράσινης μετάβασης στη ναυτιλία
- ΗΠΑ: Η υπόθεση των αγνοούμενων επιστημόνων φτάνει από το ίντερνετ στον Λευκό Οίκο – Θεωρία συνωμοσίας ή αποκάλυψη;
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: O Mιχαηλίδης άνοιξε το σκορ για τον δικέφαλο, ισοφάρισε για τους Κρητικούς ο Φούντας (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1: Στον τελικό οι «πολίτες» με ανατροπή και με γκολ στο 83′ και στο 87′!
- Λίβανος: Στην κόψη του ξυραφιού η εκεχειρία – Χεζμπολάχ και Ισραήλ συνεχίζουν τις επιθέσεις – Θεατής η Βηρυτός
- Stoiximan GBL: Υποβιβάστηκε ο Πανιώνιος – Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και η βαθμολογία

