Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
weather-icon 23o
Μέχρι το 2010 θα είναι έτοιμα τα αντιπλημμυρικά έργα στη Βενετία

Μέχρι το 2010 θα είναι έτοιμα τα αντιπλημμυρικά έργα στη Βενετία

Την κατασκευή τριών αντιπλημμυρικών αναχωμάτων αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση, για να σταματήσει την καταβύθιση της Βενετίας. Οι εργασίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2010.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

38

Την προώθηση ενός σχεδίου, του σχεδίου Mose όπως το ονόμασαν οι Ιταλοί, αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να σταματήσει η καταβύθιση της Βενετίας.

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή τριών αντιπλημμυρικών αναχωμάτων, τα οποία θα εμποδίζουν την εισροή του επιπλέον νερού στην πόλη. Η ιδέα είχε πρωτοπαρουσιαστεί στη δεκαετία του 80, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε. Τώρα το σχέδιο πήρε την έγκριση του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τα αναχώματα θα κατασκευαστούν σε τρία σημεία, από όπου συνήθως βρίσκει πρόσβαση το νερό, στη λίμνη Μαλαμόκο και στα νησιά Κιότζα και Λίντο. Κάθε φορά που το επίπεδο του νερού ξεπερνά τα 110 εκατοστά, τα φράγματα να ανυψώνονται και το επιπλέον νερό θα βρίσκει οδό διαφυγής.

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο ArtDaily, οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το έτος 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 14 Μαϊου 2026
Cookies