Πέθανε και δεύτερος ασθενής με τεχνητή καρδιά
Λος Αντζελες: Ένας ακόμα από τους πέντε δέκτες της πειραματικής τεχνητής καρδιάς AbioCor απεβίωσε, περίπου τρεις μήνες μετά την επέμβαση. Η μηχανική αντλία συνέχιζε να λειτουργεί, αλλά ο ασθενής παρουσίαζε πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια και οι συγγενείς του ζήτησαν τη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης.
Λος Αντζελες: Ένας ακόμα από τους πέντε δέκτες της πειραματικής τεχνητής καρδιάς AbioCor απεβίωσε, περίπου τρεις μήνες μετά την επέμβαση. Η μηχανική αντλία συνέχιζε να λειτουργεί, αλλά ο ασθενής παρουσίαζε πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια και οι συγγενείς του ζήτησαν τη διακοπή της μηχανικής υποστήριξης.
“Όλοι μας λυπόμαστε που δεν μπορούσαμε να παρατείνουμε περισσότερο τη ζωή του και να βελτιώσουμε την ποιότητά της” δήλωσε ο Δρ Χίλελ Λακς, επικεφαλής του τμήματος μεταμοσχεύσεων καρδιάς και πνευμόνων στην Ιατρική Σχολή του Λος Αντζελες. “Η συμμετοχή του σε αυτή την κλινική δοκιμή ήταν τεράστιας σημασίας στην προσπάθεια να αποδείξουμε την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία αυτής της τεχνητής καρδιάς” συμπλήρωσε. Η επέμβαση είχε πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.
Η AbioCor, της αμερικανικής εταιρείας Abiomed, είναι μια μηχανική αντλία από τιτάνιο και πλαστικό, που αντικαθιστά την καρδιά χωρίς συνδέσεις με εξωτερικά μηχανήματα, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο λοίμωξης. Τροφοδοτείται από μια εσωτερική εμφυτεύσιμη μπαταρία, η οποία μπορεί να φορτιστεί και ασύρματα, μέσω του δέρματος.
Ο πρώτος από τους πέντε ασθενείς στους οποίους είχε εμφυτευθεί η τεχνητή καρδιά πέθανε στις 30 Νοεμβρίου, περίπου πέντε μήνες μετά την επέμβαση. Ένας έκτος ασθενής απεβίωσε στις 27 του ίδιου μήνα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε διάφορα στάδια της ανάρρωσης.
health.in.gr
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442