
Επανέκθεση των αρχαίων του Μουσείου Κορίνθου μετά την επιστροφή τους
Τα 285 αντικείμενα που εκλάπησαν το 1990 από το Μουσείο της Κορίνθου και επιστράφηκαν από τις ΗΠΑ στις αρχές του χρόνου θα μπορεί να απολαύσει το κοινό σε έκθεση, την οποία θα εγκαινιάσει το Σάββατο ο υπουργός Πολιτισμού.
37
Τα 285 αντικείμενα που εκλάπησαν το 1990 από το Μουσείο της Κορίνθου και επιστράφηκαν από τις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο στη χώρα μας επανατοποθετήθηκαν στις προθήκες τους για να τα απολαύσει και πάλι το κοινό σε έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την 1η Δεκεμβρίου από τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Μεταξύ των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν στις 12 Απριλίου του 1990 συγκαταλέγονται μαρμάρινες κεφαλές, πήλινα και γυάλινα αγγεία, ειδώλια, κοσμήματα και μικροαντικείμενα.
Όπως υπενθυμίζει η Καθημερινή, το τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, αξιοποιώντας συγκεκριμένες πληροφορίες, οργάνωσε το 1999 ταξίδι στις ΗΠΑ μαζί με αρχαιολόγο του Μουσείου της Κορίνθου, προκειμένου να παραληφθούν τα αρχαία. Στην επιχείρηση που έγινε στο Μαϊάμι, σημαντική ήταν η βοήθεια του FBI.
Η επανέκθεση των αντικειμένων από το ερχόμενο Σάββατο είναι σημαντική, όχι μόνο επειδή αυτά διασώθηκαν, αλλά και επειδή πρόκειται για την τρίτη μεγάλη επιστροφή αρχαίων αντικειμένων που πέτυχε η χώρα μας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα ερωτήματα Σπίρτζη για την ανάσυρση της υπόθεσης των υποκλοπών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
- Ο Μπενίτεθ σε ντοκιμαντέρ για το Champions League της Λίβερπουλ το 2005 (vid)
- Άνω Λιόσια: Επίθεση με πέτρες και ξύλα σε ομάδα ΔΙΑΣ που καταδίωκε ύποπτο ΙΧ – Δάγκωσαν αστυνομικό
- Δένδιας: Περιμένω τις εξηγήσεις του Ουκρανού ΥΠΑΜ για το drone που βρέθηκε στο Ιόνιο
- Νέο είδος ορυκτού ανακαλύφθηκε στο σημείο της πρώτης πυρηνικής δοκιμής
- Βαλένθια – Παναθηναϊκός: MVP του Game 5 ο Μπρανκού Μπαντιό (pic)




