27

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2001 με αρχές του 2002 τοποθετεί τη δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή των μετοχών της ΔΕΗ στο ΧΑΑ ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, όπως δήλωσε σήμερα από το Λονδίνο, στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου στο οποίο συμμετέχει μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη.


Μιλώντας στο Reuters, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι καμιά τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμα για το ποσοστό που θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση, αλλά εκτιμάται πως θα είναι τουλάχιστον το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.


Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με το Reuters, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ν.Χριστοδουλάκης, τόνισε ότι η εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο ΧΑΑ θα δώσει περαιτέρω ώθηση στις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της επιχείρησης και θα την εξοικειώσει με τις κεφαλαιαγορές.


«Είναι το πρώτο βήμα μιας νέας εποχής» δήλωσε χαρακηριστικά.


Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα το ενημερωτικό της δελτίο στο ΧΑΑ. Το ποσοστό που θα διατεθεί και η τιμή διάθεσης των μετοχών αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στην εβδομάδα σε σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης με την διοίκηση της επιχείρησης και τους συμβούλους της μετοχοποίησης.




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters