30

Στο Καστελόριζο ταξίδεψε το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να παραστεί στο ετήσιο συνέδριο της τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου. Τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν στο νησί ο υπουργός Εσωτερικών, Κώστας Σκανδαλίδης, ο υπουργός Αιγαίου, Νίκος Σηφουνάκης, ο νομάρχης, Σάββας Καραγιάννης και οι δήμαρχοι του Νομού.


Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι υπουργοί, οι δήμαρχοι καθώς και οι βουλευτές του Νομού Κοσμάς Σφυρίου, Βασίλης Παπανικόλας και Αριστοτέλης Παυλίδης κατευθύνθηκαν στο σχολείο του νησιού, όπου έγινε η τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου.


Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε από τον δήμαρχο Ρόδου, Γιώργο Γιαννόπουλο, ένα χρυσό εγκόλπιο με τα Δωδεκάνησα και στο μέσο την Παναγία. «Ήταν το καλύτερο δώρο που δέχθηκα» είπε ο Πατριάρχης.


Ο κ. Βαρθολομαίος ήταν ο πρώτος εισηγητής του συνεδρίου με θέμα «Περιβάλλον και Τοπική Αυτοδιοίκηση».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ