
Κατηγορηματικά αρνήθηκε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές ο Δ.Τσοβόλας
«Όχι» σε ενδεχόμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΚΚΙ στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2002 είπε ο Δημήτρης Τσοβόλας, με αφορμή πρόσκληση του Κώστα Λαλιώτη. Το ΔΗΚΚΙ δεν στέργει να συμμετάσχει σε συμμαχίες χωρίς αρχές, τόνισε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ.
38
Απέρριψε την πρόταση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, για συνάντηση των δύο ανδρών, προκειμένου ναδιερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας των δύο κομμάτων εν όψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών του 2002.
«Το ΔΗΚΚΙ δεν βλέπει γιατί πρέπει να επιλέξει μεταξύ της μιαςή της άλλης συντήρησης (δηλαδή μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ), γι αυτό αρνήθηκε να ανταποκριθεί στην πρόταση του κ. Λαλιώτη και ο ελληνικός λάος, που μας παρακολουθεί, θα κρίνει όλους» δήλωσε ο Δημήτρης Τσοβόλας.
Με αφορμή την πρόταση Λαλιώτη για συνεργασία, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ πρόσθεσε:«Η συζήτηση για εκλογική συνεργασία προϋποθέτει σύμπτωση σε βασικές πολιτικές και ιδεολογικές αρχές». Επίσης, είπε:«Συμμαχίες χωρίς αρχές σημαίνουν διασυρμό της πολιτικής, μιας και θα περιορίζονταν στο μοίρασμα πολιτικών εδαφών. Σε τέτοιο διασυρμό δεν στέργει να συμμετάσχει το ΔΗΚΚΙ».
Ο Δ.Τσοβόλας ανέφερε ακόμη: «Εμείς διαφωνούμε με βασικές πολιτικές επιλογές της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες μας βρίσκουν διαμετρικά αντίθετους και τις οποίες θεωρούμε όχι μόνο αντιλαϊκές, αλλά και ζημιογόνες για τη χώρα. Θα ήταν τουλάχιστον ανακόλουθο να συνεργαστούμε με ένα κόμμα, του οποίου η οικονομική πολιτική έφερε σε αδιέξοδο όχι μόνο ευρύτατα λαϊκά στρώματα, αλλά και την αυτοδιοίκηση, πολύ περισσότερο όταν το κόμμα αυτό θεωρεί την πολιτική αυτή επιτυχημένη και υπόσχεται να τη συνεχίσει».
Η ανακοίνωσητου κ.Τσοβόλασυνεχίζει: «Επιπλέον, θεωρούμε εμπαιγμό όσων ανήκουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να συναινέσουμε, να δοθεί η απατηλή εντύπωση ότι μια τέτοια συνεργασία, χωρίς αρχές, αποτελεί δημοκρατική, αντινεοφιλελεύθερη και αντιδεξιά συσπείρωση. Γιατί αυτή είναι και η βαθύτερη επιδίωξη αυτής της όψιμης πρότασης συνεργασίας από πλευράς ΠΑΣΟΚ. Φυσικά και η ΝΔ εκφράζει τη συντήρηση. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι η μόνη μια και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να την ανταγωνιστεί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πάνε για… σκούπα οι Λέικερς κόντρα στους Ρόκετς – Μεγάλα «διπλά» για Σπερς και Σέλτικς (vids)
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης
- Αδέλφια Κάσιο κατά Μάικλ Τζάκσον: Μας εκπαίδευσε να τον υπερασπιζόμαστε, ενώ μας κακοποιούσε
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
- Πεθαίνει η 4αδα που θα ισορροπούσε την κινεζική επιρροή στην Ασία – Υπεύθυνος ο Τραμπ
- Ευρώπη: Ποιες χώρες έχουν δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

