Μέσα στον Μάρτιο η τελική συμφωνία για την πώληση της Volvo
Βάσει χρονοδιαγράμματος εξελίσσεται η διευθέτηση των τελευταίων διαδικαστικών λεπτομερειών που θα οδηγήσουν στην υπογραφή της καταληκτικής συμφωνίας μεταξύ Ford και της κινεζικής Geely για την Volvo όπως επεσήμανε εκπρόσωπος της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η εκ νέου επιβεβαίωση από τον εκπρόσωπο της Geely Anders Fogel, σήμερα Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010, ήλθε μετά από δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας China Daily που υποστήριζε ότι εμφανίστηκαν κάποια εμπόδια σχετικά με την εξαγορά της σουηδικής θυγατρικής της Ford από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.
Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Anders Fogel όλα εξελίσσονται βάσει του σχεδίου όσον αφορά τα τρία ζητήματα που απομένουν για την υπογραφή της καταληκτικής συμφωνίας και αφορούν την νομική κάλυψη της συμφωνίας, την χρηματοδότηση και την έγκριση της από τις αρμόδιες αρχές.
Όσον αφορά την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Geely, θα υπογραφεί αρχικά μια συμφωνία εξαγοράς μέχρι τα τέλη Μαρτίου με την προοπτική η τελική συμφωνία να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2010.
- Η ΕΕ… κοπιάρει τους Κινέζους για να γίνει υπερδύναμη
- «Οι πάντες διατρέχουν κίνδυνο»: Ο συγγραφέας Ρούσντι προειδοποιεί εναντίον της πολιτικής βίας στις ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Η αποδοχή της πολιτικής Τραμπ στο μεταναστευτικό υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό
- Πεζέσκιαν: Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη καθοδηγούνται από την απληστία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του Ιράν
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ προχωρούν σε στοχευμένους δασμούς στη Νότια Κορέα
- Αυτοκίνητο: Η Γερμανία επαναφέρει την επιδότηση 3 δισ. ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα


