Πρωτότυπο cross-over από την Ssangyong στην Σεούλ
To XTC είναι ένα από μια σειρά πρωτότυπων μοντέλων που αποκαλύπτεί αυτή την ώρα η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία στην Σεούλ.
Μετά από έρευνες, οι ιθύνοντες της SsangYong διέκριναν νέες ευκαιρίες στην κατηγορία των μοντέλων cross-over και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην δημιουργία ενός πρωτότυπου μοντέλου με αντίστοιχο χαρακτήρα, το XCT.
Σύμφωνα με την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία, το XCT είναι ένα concept car που ανταποκρίνεται στον ορισμό ενός SUC -Sports Utility Coupe- το οποίο συνδυάζει τις σχεδιαστικές γραμμές ενός Coupe με το στιλ ενός SUV.
Όπως ισχυρίζεται το σχεδιαστικό τμήμα της εταιρίας, χρησιμοποίησε ως πηγή έμπνευσης την φυσιογνωμία ενός… καρχαρία! Η φαρδιά μάσκα του αυτοκινήτου παραπέμπει στο ρύγχος του θηλαστικού και οι προβολείς στα μάτια του, ενώ το προφίλ του αντιγράφει την σιλουέτα του καρχαρία.
Το πίσω μέρος του XCT χαρακτηρίζεται από την μεγάλη κάθετη πόρτα του πορτμπαγκάζ στις άκρες της οποίας έχουν τοποθετηθεί -σε κατακόρυφη θέση- τα φωτιστικά σώματα. Σχεδιαστική λεπτομέρεια αποτελεί η χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης η οποία βρίσκεται στο μέσο του πίσω προφυλακτήρα.
auto.in.gr
- Μάλτα: Ένας πρόσφυγας διασώθηκε, 150 αγνοούνται μετά τη βύθιση των πλοιαρίου τους στα ανοιχτά της Τυνησίας
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Δεν έχεις εισιτήριο; 100 ευρώ πρόστιμο
- Πόλο: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στην εθνική ομάδα
- Πιστή στο ζλότι παραμένει η Πολωνία – Γιατί ο Τουσκ αρνείται το ευρώ
- Ρόμα – Μίλαν 1-1: Τυχεροί στη Ρώμη οι «ροσονέρι»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 26.01.2026]
