Η κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων αναμένεται να αποκτήσει ένα ακόμα μοντέλο τα επόμενα πέντε χρόνια, προερχόμενο από την… Κορέα και συγκεκριμένα τη Hyundai. Η φωτογραφία απεικονίζει το πρωτότυπο μοντέλο που θα αποκαλυφθεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Σικάγο με την κωδική ονομασία HCD-7.



Πρόκειται για ένα τετράθυρο -προφανώς- μοντέλο που θα εξοπλίζεται με V8 κινητήρα 4.500κ.εκ. και, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Hyundai, αποτελεί την εξέλιξη του Centennial που κυκλοφορεί στις ανατολικές αγορές αρκετά χρόνια, με κινητήρα όμως 4.000κ.εκ. Στην Ευρώπη δεν είχε εξαχθεί, καθώς η Hyundai θέλει πρώτα να καταξιωθεί ως εταιρεία και μετά να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους Γερμανούς κατασκευατές, με μοντέλα όπως το Audi A8, τη BMW σειράς 7 και τη Mercedes-Benz S-Class.



Στον εξοπλισμό του νέου πολυτελούς μοντέλου θα υπάρχουν στοιχεία αντίστοιχα της κατηγορίας, όπως ρυθμιζόμενη καθ΄ ύψος ανάρτηση, ηλεκτροϋδραυλικά αμορτισέρ και φυσικά ABS και σύστημα αντιολίσθησης των τροχών, που εξασφαλίζουν οδική συμπεριφορά και άνεση, στα επίπεδα των κορυφαίων γερμανικών μοντέλων.



Πηγή: Auto Express

auto.in.gr