Η είσοδος της Audi στην κατηγορία των πολυτελών SUV φαίνεται ότι βρήκε πολλούς υποστηρικτές, καθώς η ζήτηση για το Q7 ξεπερνάει και τις πλέον ευοίωνες προβλέψεις. Ηδη οι παραγγελίες έχουν υπερβεί τις 16.000 μονάδες στην Ευρώπη, από τον πρώτο κιόλας μήνα της διάθεσής του στην αγορά.



Τα νούμερα αυτά αναμένεται να αυξηθούν δραματικά, καθώς τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις σε Αμερική και Ιαπωνία, ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2006 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες αγορές του πλανήτη.



Λόγω της αυξημένης ζήτησης η Audi προγραμματίζει να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή κατά 50%, από 200 σε 300 μονάδες ημερησίως, αποβλέποντας σε μία ετήσια βάση 50.000 με 70.000 οχημάτων.


Το Q7 διατίθεται ήδη και στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις, μία με κινητήρα diesel των 3,0 λίτρων  και μία με βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού, χωρητικότητας 4,2 λίτρων. Η πρώτη κοστίζει 64.900 ευρώ ενώ η δεύτερη ανέρχεται στα 84.500 ευρώ.


auto.in.gr