Ο Έλληνας Νικόλας Τομπάζης, επικεφαλής μέχρι πρότινος του αεροδυναμικού τμήματος της Ferrari, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη McLaren.



Ο Ν.Τομπάζης, ο οποίος υπηρετεί αυτή την περίοδο τη θητεία του στον ελληνικό στρατό, θα ενσωματωθεί στο δυναμικό της ομάδας τον ερχόμενο Απρίλιο, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Στη βρετανική ομάδα θα συνεργαστεί με τον ελληνικής καταγωγής, Peter Prodromou, που είναι ο επικεφαλής του αεροδυναμικού τμήματος της McLaren.



Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την ενδυνάμωση του τεχνικού μας επιτελείου με την πρόσληψη του Νικόλα Τομπάζη ως επικεφαλής μηχανικού του τμήματος αεροδυναμικής ανάπτυξης δήλωσε ο team manager της ομάδας Martin Whitmarsh.



Αξίζει να σημειωθεί ότιη αποχώρηση του Έλληνα αεροδυναμιστή από την ιταλική ομάδα φημολογούνταν αρκετό καιρό στα paddock της Formula 1 και δεν είναι λίγοι αυτοί που υπολόγιζαν στην επιστροφή του στη Renault, την ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1.



Πηγή: McLaren

auto.in.gr