
Σε τέσσερις μήνες ο πρώτος ανθρώπινος κλώνος
Λευκωσία: Πριν από το τέλος του χρόνου θα δημιουργήσουν οι επιστήμονες τον πρώτο ανθρώπινο κλώνο, όπως δήλωσε ένας από τους υπεύθυνους που εργάζονται για το επίμαχο εγχείρημα. Ο Δρ Παναγιώτης Ζαβός, ο κυπριακής καταγωγής ερευνητής, διαβεβαίωσε ότι η υλοποίηση της μελέτης θα πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν.
Λευκωσία: Πριν από το τέλος του χρόνου θα δημιουργήσουν οι επιστήμονες τον πρώτο ανθρώπινο κλώνο, όπως δήλωσε ένας από τους υπεύθυνους που εργάζονται για το επίμαχο εγχείρημα. Ο Δρ Παναγιώτης Ζαβός, ο κυπριακής καταγωγής ερευνητής, διαβεβαίωσε ότι η υλοποίηση της μελέτης θα πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα από ό,τι υπολογιζόταν.
Η ομάδα που έκανε τις έρευνες για τον πρώτο ανθρώπινο κλώνο συνάντησε αρκετές δυσκολίες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό όμως δεν εμπόδισε το έργο της.
“Η μελέτη μας βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις μας, το πρώτο ανθρώπινο κλωνοποιημένο έμβρυο θα είναι πραγματικότητα πάρα πολύ σύντομα, το πολύ σε τέσσερις μήνες” δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Π.Ζαβός. Παράλληλα, εξήγησε ότι δεν επισπεύδει τη διαδικασία για οικονομικούς λόγους, αλλά για να βοηθήσει ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά.
Χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ζητήσει από τα Ηνωμένα Έθνη να απαγορεύσουν διά ροπάλου την κλωνοποίηση, την ίδια στιγμή που θρησκευτικές οργανώσεις ξεσηκώθηκαν με το σύνθημα “ας αφήσουν οι γιατροί το ρόλο του Θεού”.
Ωστόσο, ο Δρ Ζαβός και ο συνεργάτης του Δρ Αντινόρι, υποστήριξαν ότι οι χώρες που έχουν θέσει νομικό πλαίσιο και αντιτίθενται στην κλωνοποίηση, κάνουν μεγάλο λάθος, ακριβώς επειδή το θέμα είναι ιατρικό και όχι πολιτικό.
“Φυσικά η κλωνοποίηση δεν πρόκειται να γίνει ούτε εντός ευρωπαϊκών συνόρων ούτε εντός των ΗΠΑ” είπε ο Κύπριος επιστήμονας, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιες χώρες είναι υποψήφιες για να δεχτούν το “θαύμα”.
health.in.gr
- Ο Γκόρντον Μπανκς, το Μουντιάλ του 1970 και η CIA
- Αυτή είναι η ασθένεια που έπασχε ο Παρασκευάς Άντζας – Τι είναι η νόσος του κινητικού νευρώνα (ALS)
- Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,18 δισ. στο πρώτο τετράμηνο του 2026
- Δήμος Αμαρουσίου: Περιβαλλοντική έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της ΠΕ5–Αγία Φιλοθέη–Δηλαβέρη
- Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον θάνατο του Παρασκευά Άντζα (pic)
- Κοζάνη: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας μέσα σε αυτοκίνητο στη λίμνη Πολυφύτου
