
Καθαρή στάση απέναντι στις ΗΠΑ ζήτησε από τους Ευρωπαίους ο πρόεδρος του ΣΥΝ
Η Ευρώπη πρέπει να μιλήσει καθαρά και με σαφήνεια προς τις ΗΠΑ και να καταστήσει σαφές ότι θα συντρέξει στην απονομή δικαιοσύνης, αλλά δεν θα μπει στη λογική των αντιποίνων και του δεκαετούς ιερού πολέμου κατά αόρατων εχθρών. Αυτά τόνισε μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο Φεστιβάλ Νεολαίας του Συνασπισμού ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος.
34
Η Ευρώπη πρέπει να μιλήσει καθαρά και με σαφήνεια προς τις ΗΠΑ και να καταστήσει σαφές ότι θα συντρέξει στην απονομή δικαιοσύνης, αλλά δεν θα μπει στη λογική των αντιποίνων και του δεκαετούς ιερού πολέμου κατά αόρατων εχθρών. Αυτά τόνισε μιλώντας το βράδυ της Κυριακής στο Φεστιβάλ Νεολαίας του Συνασπισμού ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα και στην απόφαση των ηγετών της ΕΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι τέτοια στάση θα μπορούσε να τηρήσει «μία Ευρώπη που θα ήταν ενιαία πολιτική δύναμη, που θα είχε σχέδιο και άποψη για το σύγχρονο κόσμο και τα προβλήματά του» για να προσθέσει ότι «αυτή η Ευρώπη δεν υπάρχει και ότι η χώρα του κ. Μπλερ μαζί με τον κ. Μπους στο αμερικανικό Κογκρέσο αποτελεί ένα πολύ ανησυχητικό μήνυμα».
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η χώρα μας, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που θα υποστεί πιέσεις, δεν είναι όμως ανίσχυρη και δεν θα πρέπει μοιρολατρικά να σταυρώσει τα χέρια. Τόνισε δε ότι έχει σημαντικές δυνατότητες και ότι θα πρέπει να συμβάλει στο πλαίσιο της ΕΕ στη διαμόρφωση μιας σοβαρής στρατηγικής, και γι αυτό ακριβώς είναι αναγκαίος ένας ειλικρινής διάλογος μεταξύ των κομμάτων, ώστε να αναζητηθεί και να διαμορφωθεί η πιο αποτελεσματική και εθνικά συμφέρουσα πολιτική.
Για τα ευρύτερα θέματα της Βαλκανικής ζήτησε να οργανωθεί ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής, την οποία χαρακτήρισε «βαλκανικό Ελσίνκι», που θα θέσει σε εφαρμογή τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών στην περιοχή, και θα εγγυάται τη σταθερότητα των συνόρων και θα επεκτείνει στις χώρες της περιοχής το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε θέματα γλώσσας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και εργασίας, προστασίας του περιβάλλοντος και στήριξης των προϋποθέσεων ανάπτυξης αλλά και θεσμοθέτησης της κοινά αποδεκτής διαδικασίας επίλυσης διακρατικών διαφορών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Άρης: Το ένδοξο παρελθόν (Γκάλης) συναντά το σπουδαίο παρόν (Αντετοκούνμπο) και μαζί θα ορίσουν το μέλλον
- Υποκλοπές: Ανησυχία ΔΣΑ για την καθυστέρηση στη δικαστική διερεύνηση – Προειδοποιεί για κίνδυνο παραγραφής αδικημάτων
- Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Πρόσκληση στην Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
- Άγιος Δημήτριος: Τι αποκαλύπτει η 20χρονη για θύμα και δράστη – Ο ένας ζήλευε, ο άλλος «τον έβλεπε στον ύπνο του»
- Πώς η Gen Z ηγείται του κινήματος της ψηφιακής αποτοξίνωσης
- Πέντε χρόνια ακρίβειας: 39% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στα τρόφιμα – 31% στη στέγαση

