
Δεκάδες ελληνικά έργα δημοπρατούνται τον Οκτώβριο από τον οίκο Sothebys
Έργα Ελλήνων ζωγράφων από το 15ο έως τον 20ο αιώνα πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 18 Οκτωβρίου στο Λονδίνο από τον διεθνή οίκο δημοπρασιών Sothebys.
25
Έργα Ελλήνων ζωγράφων από το 15ο έως τον 20ο αιώνα πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 18 Οκτωβρίου στο Λονδίνο από τον διεθνή οίκο δημοπρασιών Sothebys.
Στο πλαίσιο αυτό ο Sothebys σε συνεργασία με τη Citigroup Private Bank πρόκειται να παρουσιάσουν στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2001 στην αίθουσα «Ζάππας» της Αίγλης Ζαππείου στην Αθήνα την έκθεση ζωγραφικής ορισμένων έργων από την ενότητα Τhe Greek Sale, η οποία θα περιλαμβάνει έργα των Ελλήνων ζωγράφων που θα δημοπρατηθούν στο Λονδίνο.
Η έκθεση θα φιλοξενεί έργα Ελλήνων δημιουργών από τους ρομαντικούς πρωτοπόρους όπως τους Νικόλα Γύζη και Κωνσταντίνο Βολανάκη μέχρι τους νεωτεριστές Κωνσταντίνο Παρθένη, Γεώργιο Βουζιάνη και Νίκο Χατζηκυριάκο Γκίκα.
Σημαντική έμφαση θα δοθεί στα επτά έργα του Κωνσταντίνου Παρθένη (1878-1967), ιδρυτή της νεωτεριστικής κίνησης στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους πίνακες θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το έργο «Αθηνά», η τιμή πώλησης του οποίου υπολογίζεται γύρω στις 90.000 με 120.000 λίρες Αγγλίας (50 με 65 εκατ. δρχ.).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χωρίς τον «αποδιοπομπαίο τράγο» Όρμπαν, ίσως ήρθε η ώρα για την ΕΕ να φτάσει στην ρίζα των προβλημάτων της
- Stoiximan GBL: Αυτά είναι τα ζευγάρια των πλέι οφ – Ξεχωρίζει το ΑΕΚ – Άρης
- Τραμπ: Δεν ξέρουμε ποιος ηγείται του Ιράν – Αραγκτσί: Δεν ξέρουμε αν οι ΗΠΑ είναι σοβαρές στην διπλωματία
- Κρήτη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τον 40χρονο αφού έχει δολοφονήσει τη 43χρονη
- Ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή (2-1) στον τελικό Κυπέλλου με τον Νους! (vids)
- Μετά το Baby Reindeer – Αδυσώπητο, ωμό και βίαιο, το Half Man είναι το πρώτο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς



