
Στην ίδια τάξη μένουν 6.000 μαθητές της β λυκείου – Πέφτουν οι βάσεις σε ΑΕΙ – ΤΕΙ
Περίπου 6.000 μαθητές της β λυκείου, σε σύνολο 73.000, υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας ότι θα μείνουν στην ίδια τάξη ενώ πτωτική πορεία καταγράφουν οι βάσεις για την εισαγωγή των μαθητών της γ λυκείου στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
25
Περίπου 6.000 μαθητές της β λυκείου, σε σύνολο 73.000, υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας ότι θα μείνουν στην ίδια τάξη ενώ πτωτική πορεία καταγράφουν οι βάσεις για την εισαγωγή των μαθητών της γ λυκείου στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γγ του υπουργείου Παιδείας, Θανάσης Τσουροπλής, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία από τις φετινές εξετάσεις, ο αριθμός των μαθητών που «μένουν» φέτος είναι πολύ μικρότερος από κάθε άλλη χρονιά.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου, πέρυσι το 17,4% των μαθητών είχε μείνει μετεξεταστέο· οι συγκεκριμένοι μαθητές αφού επανέλαβαν τις εξετάσεις το Σεπτέμβριο, έμειναν και πάλι στάσιμοι σε ποσοστό 13,5%. Ο γγ του υπουργείου επισήμανε ότι πρόπερσι το 18% είχε μείνει στην ίδια τάξη.
Όσον αφορά στις βάσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, ο κ. Τσουροπλής τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς υπολογισμοί, αλλά επισήμανε ότι παρατηρείται πτώση σε όλες τις σχολές. Ιδιαίτερα στις σχολές χαμηλής ζήτησης η πτώση θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι στις σχολές υψηλής ζήτησης. Πάντως, οι μαθητές της γ λυκείου έγραψαν χειρότερα από τους περσινούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τζον Φαβρό δεν ήθελε τον θάνατο του Iron Man στο Avengers: Endgame
- Δημόσιο: Τα μυστικά για σύνταξη πριν από τα 62
- Ο εχθρός του εχθρού μου…: Πώς ο πόλεμος των ΗΠΑ στο Ιράν έφερε τις ευρωπαϊκές χώρες πιο κοντά
- Μαριχουάνα… Go!
- Γιατί τα social media επηρεάζουν τόσο πολύ τη ζωή μας;
- Απογραφή ανελκυστήρων: Οι υποχρεώσεις του συντηρητή, οι προθεσμίες και οι έλεγχοι
