
Πρωτιά για το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Λάμπρου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας
Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μόσχα, Golden Knight, κατέκτησε η ταινία του Γιάννη Λάμπρου Περάσματα από τον παράδεισο, με θέμα τη ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους.
38
Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μόσχα, Golden Knight, κατέκτησε η ταινία του Γιάννη Λάμπρου Περάσματα από τον παράδεισο, με θέμα τη ζωή των μοναχών του Αγίου Όρους.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία διαγωνίστηκαν 29 ευρωπαϊκές και καναδικές ταινίες. Στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ συμμετέχουν δημιουργοί όπως ο Νικήτα Μιχάλκοφ και ο Κριστόφ Ζανούσι. Ο πρόεδρός της είναι ο ηθοποιός Νικολάϊ Μπουρλάεφ, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Αντρέϊ Ρουμπλιόφ του Ταρκόφσκι.
Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Αντρέας Τσέκος, διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Γιώργος Παπανικολάου, το μοντάζ υπογράφει ο Αλέξης Πεζάς και τη μουσική συνέθεσε ο Παναγιώτης Βούζας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η Βουλή των ΗΠΑ εγκρίνει στρατιωτικές δαπάνες άνευ προηγουμένου 1,150 τρισ. δολαρίων για το 2027
- Βραζιλία: Η κυβέρνηση δεν θα «κάτσει να κλάψει», δηλώνει ο Λούλα για τους επιπλέον δασμούς του Τραμπ
- Το Ιράν ανακοίνωσε πως «χτυπήθηκε» δεξαμενόπλοιο στην περιοχή του Ορμούζ
- Αρκούδα στο Νέο Μεξικό παγιδεύτηκε σε στύλο ηλεκτρισμού – Οι υπεύθυνοι δεν έκοψαν την παροχή έγκαιρα
- «Η Κύπρος είναι τουρκική»: Υποβρύχια πρόκληση των Γκρίζων Λύκων στην επέτειο της εισβολής
- Ιράν: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», απαντά ο Αραγτσί στις απειλές του Τραμπ



