29

Δύο 14χρονοι έφηβοι Ισραηλινοί βρέθηκαν την Τετάρτη νεκροί σε μια σπηλιά κοντά στη Βηθλεέμ και η αστυνομία υποπτεύεται πως έπεσαν θύματα Παλαιστινίων, γεγονός που ξεσήκωσε την οργή του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν.

Οι δύο νεαροί -που είχαν πετροβοληθεί μέχρι θανάτου- είχαν εξαφανιστεί την Τρίτη από τον εβραϊκό οικισμό Τεκόα, κάνοντας σκασιαρχείο από το σχολείο προκειμένου να πάνε μια βόλτα στην έρημο. Τα πτώματά τους, όμως, βρέθηκαν κακοποιημένα -σε μικρή απόσταση από τον οικισμό- από ομάδα που είχε αναλάβει να ψάξει, όταν αναφέρθηκε η εξαφάνισή τους.


Τα ονόματά τους δεν έγιναν γνωστά από τις Αρχές, ωστόσο ο ραβίνος του οικισμού, Μεναχέμ Φρόμαν, γνωστοποίησε ότι ο ένας ήταν άρτι αφιχθείς μετανάστης από τις ΗΠΑ.


Όταν έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου των δύο νέων, ο Σαρόν -ασπαζόμενος τα πρώτα συμπεράσματα για την απόδοση ευθυνών- κατήγγειλε ως υπεύθυνη την Παλαιστινιακή Αρχή: την κατηγόρησε πως προτρέπει τους ομόφυλούς της σε φόνους Εβραίων και Παλαιστινίων, και ανέφερε πως «η φρικτή αυτή ενέργεια συνιστά κλιμάκωση της παλαιστινιακής τρομοκρατίας και βίας ενάντια σε αθώους πολίτες».


Από τους 75 νεκρούς που μετρούν οι Ισραηλινοί μετά το πρόσφατο ξέσπασμα της βίας στη Μέση Ανατολή, τουλάχιστον οι έξι είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών. Στην άλλη πλευρά, οι Παλαιστίνιοι μετρούν 437 θύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press