Yποχώρησε κατά 0,02% ο γενικός δείκτης την Τρίτη
Με οριακές απώλειες 0,02% έκλεισε την Τρίτη ο γενικός δείκτης, ο οποίος δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο που σημείωνε ενδοσυνεδριακά και διαμορφώθηκε τελικά στις 3.155,52 μονάδες. Αναιμικός ήταν ο όγκος των συναλλαγών, ο οποίος προσέγγισε τα επίπεδα των 36,102 δισ. δραχμών.
50
Με οριακές απώλειες 0,02% έκλεισε την Τρίτη ο γενικός δείκτης, ο οποίος δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το θετικό πρόσημο που σημείωνε ενδοσυνεδριακά και διαμορφώθηκε τελικά στις 3.155,52 μονάδες. Αναιμικός ήταν ο όγκος των συναλλαγών, ο οποίος προσέγγισε τα επίπεδα των 36,102 δισ. δραχμών.
Τα blue chips δέχτηκαν σήμερα μικρότερες πιέσεις σε σύγκριση με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπως καταδεικνύεται και από την πορεία των δύο δεικτών FTSE. O FTSE/ASE 20 των επιλεγμένων blue chips ενισχύθηκε κατά 0,10%, έναντι απωλειών, της τάξεως του 0,30%, για τον FTSE/ASE MID 40 της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες με εξαίρεση εννέα, οι οποίοι κατέγραψαν μικρά κέρδη. Πρόκειται για τους δείκτες των Συμμετοχών (0,89%), των Τροφίμων – Ποτών (0,79%), των Μη Μεταλλικών Ορυκτών – Τσιμέντων (0,70%), των Ασφαλειών (0,70%), του Χονδρικού Εμπορίου (0,56%), της Παράλληλης Αγοράς (0,28%), των Τραπεζών (0,12%) και των Βιομηχανιών (0,02%).
| Δείκτες |
%Διαφ.
|
|
| ΓΕΝΙΚΟΣ |
–
0,02 |
|
| 1. | FTSE/ASE |
+
0,10 |
| 2. | FTSE/ASE MID 40 |
– 0,30 |
| 3. | ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ |
+
0,70 |
| 4. | ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ |
–
0,40 |
| 5. | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ |
+
0,02 |
| 6. | ΕΙΔΩΝ-ΛΥΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ |
–
0,81 |
| 7. | ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ |
–
0,46 |
| 8. | ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ |
–
0,91 |
| 9. | ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ |
–
0,03 |
| 10. | ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ |
–
0,06 |
| 11. | ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ |
–
0,52 |
| 12. | ΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ |
+
0,70 |
| 13. | ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ |
+ 0,28 |
| 14. | ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ |
–
1,17 |
| 15. | ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ |
+
0,89 |
| 16. | ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ |
–
0,46 |
| 17. | ΤΡΑΠΕΖΩΝ |
+
0,12 |
| 18. | ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ |
+ 0,79 |
| 19. | ΧΟΝΔΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ |
+
0,56 |
Από το σύνολο των μετοχών που τέθηκαν υπό διαπραγμάτευση, 182 κινήθηκαν ανοδικά, 133 σημείωσαν πτώση και 63 παρέμειναν αμετάβλητες.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο ενδεχομένως επηρεάστηκε αρνητικά από τη νέα έκθεση της Morgan Stanley, με την οποία ο διεθνής οίκος αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις του για τα φετινά κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών και συνέστησε ουδέτερη στάση για τις μετοχές τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Θάβει το τσεκούρι του πολέμου με τον Πέτρο της Κολομβίας; Τι συζήτησαν
- Οι Ισπανοί διαιτητές θα τιμωρούνται στις δυο παρεμβάσεις VAR
- Νέα Πέραμος: Η κατάθεση «κλειδί» της συντρόφου του 27χρονου, η δολοφονία στη Μάνδρα και το τροχαίο
- Πλεύρης προαναγγέλει δράσεις… άλλου υπουργείου
- Άλμα προς την Ελευθερία: Η παράσταση για τη ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ επιστρέφει στην Αθήνα
- New START: H τελευταία συνθήκη μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας λήγει, και ένας κόσμος χωρίς πυρηνικό έλεγχο επιστρέφει



