Μεγαλύτερη ιδιωτική συμμετοχή στην οικονομία προτείνουν οι Αγγλοι στο ΥΠΕΘΟ
Στο ζήτημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχαν στελέχη του ΥΠΕΘΟ με ομολόγους τους του βρετανικού Treasury όσον αφορά στην ενίσχυση της συνεργασίας τους. Οι Βρετανοί πρότειναν την επέκταση της ιδιωτικής χρηματοδότησης σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
61
Στο ζήτημα της δημοσιονομικής πειθαρχίας επικεντρώθηκε η συνάντηση που είχαν στελέχη του ΥΠΕΘΟ με ομολόγους τους του βρετανικού Treasury όσον αφορά στην ενίσχυση της συνεργασίας τους. Οι Βρετανοί πρότειναν την επέκταση της ιδιωτικής χρηματοδότησης σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
Ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Β.Ράπανος, ο οποίος συναντήθηκε με το γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών της Βρετανίας, κ. Ρόμπινς, συζήτησε το θέμα της συγκράτησης των δημοσίων δαπανών και ανέλυσε στο Βρετανό οικονομολόγο το νέο σύστημα τριετών προϋπολογισμών που θα εφαρμόσει από φέτος το ΥΠΕΘΟ.
Οι Βρετανοί επέμειναν στη λύση της επέκτασης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα σε δράσεις που χρηματοδοτούνται έως σήμερα αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να μειωθούν ουσιαστικά οι δημόσιες δαπάνες και να ελαχιστοποιηθούν οι δημοσιονομικές ανησυχίες.
Σύμφωνα με τη βρετανική πρόταση, θα μπορούσαν να υπάρχουν ιδιωτικά κεφάλαια όχι μόνο σε δράσεις όπως η κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, αλλά και σε άλλες όπως η νοσοκομειακή περίθαλψη. Κάτι τέτοιο -το οποίο ήδη εφαρμόζεται την τελευταία δεκαετία στη γηραιά Αλβιώνα- θεωρείται πως θα αποτελέσει βιώσιμη λύση στο πρόβλημα δημοσίων εσόδων που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία μετά το 2003, όταν θα αναγκαστεί να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων.
Τα στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του ΥΠΕΘΟ εξήγησαν στους Βρετανούς ότι η λύση αυτή είναι ικανοποιητική, αλλά όχι εφικτή για την ελληνική πραγματικότητα, καθώς η επέκταση της ιδιωτικής χρηματοδότησης σε δράσεις εκτός των δημοσίων έργων ενδεχομένως να προκαλούσε κοινωνικές αντιδράσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Ισπανοί διαιτητές θα τιμωρούνται στις δυο παρεμβάσεις VAR
- Νέα Πέραμος: Η κατάθεση «κλειδί» της συντρόφου του 27χρονου, η δολοφονία στη Μάνδρα και το τροχαίο
- Πλεύρης προαναγγέλει δράσεις… άλλου υπουργείου
- Άλμα προς την Ελευθερία: Η παράσταση για τη ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ επιστρέφει στην Αθήνα
- New START: H τελευταία συνθήκη μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας λήγει, και ένας κόσμος χωρίς πυρηνικό έλεγχο επιστρέφει
- ΕΡΓΑΝΗ: «Τρέχει» αλλά δεν φτάνει η Ελλάδα τους μισθούς της Ε.Ε. – Παραμένει το μισθολογικό χάσμα




