
Εκδήλωση στο Αζερμπαϊτζάν για το συγγραφέα του Ζορμπά
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, που είχε επισκεφθεί πριν από 73 χρόνια ο μεγάλος συγγραφέας. Έγινε στο Σλαβικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν, όπου λειτουργεί Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών, το οποίο θα μετονομαστεί σύντομα σε Κέντρο Ν.Καζαντζάκη.
45
Μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, που είχε επισκεφθεί πριν από 73 χρόνια ο μεγάλος συγγραφέας. Έγινε στο Σλαβικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν, όπου λειτουργεί Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών, το οποίο θα μετονομαστεί σύντομα σε Κέντρο Ν.Καζαντζάκη.
Την εκδήλωση οργάνωσε η Διεθνής Εταιρεία Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη, ο πρόεδρος της οποίας, Γιώργος Στασινάκης, ανακοίνωσε με την ευκαιρία την προκήρυξη διαγωνισμού που θα διεξαχθεί ανάμεσα στους φοιτητές του πανεπιστημίου με έπαθλο ένα ταξίδι στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει το Έθνος τη Δευτέρα, στις δραστηριότητες της εταιρείας εντάσσονται και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος -για πρώτη φορά- στο Πεκίνο, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα συμπέσουν με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Αλυτο ωστόσο παραμένει το ζήτημα των επανεκδόσεων των έργων του Καζαντζάκη, καθώς έργα του, όπως η Οδύσσεια, δεν υπάρχουν σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής. Τα συγγραφικά δικαιώματα ανήκουν στη χήρα του συγγραφέα, Ελένη Καζαντζάκη, στην οποία έχει απευθυνθεί η Διεθνής Εταιρεία Φίλων του συγγραφέα, ζητώντας να μεριμνήσει σχετικά, χωρίς όμως -τουλάχιστον προς το παρόν- να υπάρχει απάντηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Βουλή των ΗΠΑ εγκρίνει στρατιωτικές δαπάνες άνευ προηγουμένου 1,150 τρισ. δολαρίων για το 2027
- Βραζιλία: Η κυβέρνηση δεν θα «κάτσει να κλάψει», δηλώνει ο Λούλα για τους επιπλέον δασμούς του Τραμπ
- Το Ιράν ανακοίνωσε πως «χτυπήθηκε» δεξαμενόπλοιο στην περιοχή του Ορμούζ
- Αρκούδα στο Νέο Μεξικό παγιδεύτηκε σε στύλο ηλεκτρισμού – Οι υπεύθυνοι δεν έκοψαν την παροχή έγκαιρα
- «Η Κύπρος είναι τουρκική»: Υποβρύχια πρόκληση των Γκρίζων Λύκων στην επέτειο της εισβολής
- Ιράν: «Οφθαλμός αντί οφθαλμού», απαντά ο Αραγτσί στις απειλές του Τραμπ



