Greenpeace: Με νίκη του περιβάλλοντος έληξε η κατάληψη στη ΣΙΝΓΚ
Αθήνα: Σε μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 3% θα οδηγήσει η σημερινή απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τη λειτουργία της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ΣΙΝΓΚ, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace. Ακτιβιστές της είχαν καταλάβει τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας για τέσσερις ημέρες με αίτημα να σταματήσει η παραγωγή ουσιών που απειλούν το κλίμα και καταστρέφουν το όζον.
Αθήνα: Σε μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 3% θα οδηγήσει η σημερινή απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με τη λειτουργία της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ΣΙΝΓΚ, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace. Ακτιβιστές της είχαν καταλάβει τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας για τέσσερις ημέρες με αίτημα να σταματήσει η παραγωγή ουσιών που απειλούν το κλίμα και καταστρέφουν το όζον.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Ανάπτυξης και της βιομηχανίας αποφασίστηκε να δεσμευτεί η εταιρεία στην υποβολή μελέτης, εντός ενός μήνα, για τον περιορισμό των εκπομπών της μονάδας παραγωγής ψυκτικών ουσιών HCFC-22 και στην υποβολή χρονοδιαγράμματος μείωσης και τελικής κατάργησης των χλωροφθορανθράκων CFC 11 και 12.
Η Greenpeace κατηγορεί την εταιρεία ότι τα αέρια που εκλύονται από τις εγκαταστάσεις της απειλούν το κλίμα και καταστρέφουν τη στοιβάδα του όζοντος. Ωστόσο, μετά τις διαβεβαιώσεις για εφαρμογή μέτρων οι ακτιβιστές της οργάνωσης ως ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισαν να αποχωρήσουν την περασμένη Παρασκευή.
«Η επιμονή των ακτιβιστών της Greenpeace έδρασε καταλυτικά, προκειμένου να ληφθεί μια σημαντική απόφαση για το περιβάλλον. Χάρη στη δράση της οργάνωσης δρομολογήθηκαν σημαντικές αλλαγές που συνεπάγονται δραστική μείωση των εθνικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 3%, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με πολύ μικρό κόστος και χωρίς να θιγούν θέσεις εργασίας» δήλωσε η Μάχη Σιδερίδου, συντονίστρια της επιχείρησης.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)


































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442