
Στα σκαριά κινηματογραφικό φεστιβάλ ιθαγενών Αμερικανών
Ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμερικανών Ιθαγενών πρόκειται να θεσπιστεί έπειτα από πρωτοβουλία ενός ιθαγενούς Αμερικανού ηθοποιού στο Λος Αντζελες.
69
Ένα Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμερικανών Ιθαγενών πρόκειται να θεσπιστεί έπειτα από πρωτοβουλία ενός ιθαγενούς Αμερικανού ηθοποιού στο Λος Αντζελες.
Ο Φλόιντ Red Crow Oυέστερμαν, ηθοποιός, ποιητής και συγγραφέας, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία του Κέβιν Κόστνερ Χορεύοντας με τους Λύκους, πήρε την πρωτοβουλία να θεσπίσει ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ ιθαγενών Αμερικανών.
Πρόκειται να είναι η πρώτη διοργάνωση -στο χώρο του θεάματος- με επίκεντρο τους ιθαγενείς και θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία και την υποστήριξη του κέντρου μελετών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια για τους ιθαγενείς Αμερικανούς.
Σύμφωνα με την Guardian, o Ουέστερμαν θεωρεί ότι σε όλα τα επίπεδα της σημερινής αμερικανικής εκπαίδευσης διδάσκονται πολλές ανακρίβειες σχετικά με τους Ινδιάνους και, γι αυτό, στόχος της διοργάνωσης είναι η αληθής καταγραφή του προφίλ τους καθώς και η συγκέντρωση χρημάτων για μια σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο Exterminate Them! Americas War on Indian Nations, τα οποία θα προβληθούν στην αμερικανική τηλεόραση.
Ο Ουέστερμαν είναι γνωστός ακτιβιστής σε θέματα που αφορούν στους Ινδιάνους. Είναι επικεφαλής του Κινήματος Ιθαγενών Βορείου Αμερικής και ενεργό μέλος του Rain Forest Foundation.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η τρομερή ανάρτηση του Φουρνιέ για τον… κοιμώμενο MVP, Βεζένκοφ (pics)
- Δένδιας: Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας
- Νεκρός ο υπουργός Άμυνας του Μάλι σε κύμα επιθέσεων σε όλη τη χώρα
- H συμμορία που αν και στις φυλακές ελέγχει διεθνώς την παρανομία – «Η πιο άρτια μορφή οργανωμένου εγκλήματος»
- Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εμπνεύστηκε το «Δυο μέρες μόνο» μια νύχτα που «ήταν πίτα» ακούγοντας Γαλάνη
- Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός άνδρας μετά από ανατροπή τρακτέρ




