Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Κυβερνητική στήριξη για αλλαγές στις δημόσιες υπηρεσίες ζητά η Β.Παπανδρέου
Την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ζητήσει την Πέμπτη η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στο δημόσιο τομέα: την κατάργηση των επιδομάτων των υπαλλήλων, τις αλλαγές στον προϋπολογισμό των υπηρεσιών και τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία.
Την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου θα ζητήσει την Πέμπτη η Βάσω Παπανδρέου, προκειμένου να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές στο δημόσιο τομέα: την κατάργηση των επιδομάτων των υπαλλήλων, τις αλλαγές στον προϋπολογισμό των υπηρεσιών και τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα την Τετάρτη, η υπουργός Εσωτερικών προωθεί την αλλαγή της εισοδηματικής πολιτικής στο δημόσιο τομέα από το επόμενο έτος, με την κατάργηση των παντός είδους επιδομάτων και την αναδιανομή των πόρων που θα προκύψουν από τη ρύθμιση αυτή. Επίσης, στα σχέδια του υπουργείου Εσωτερικών είναι η χρηματοδότηση των δημόσιων υπηρεσιών ανάλογα με την αποδοτικότητά τους.
Ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων υπηρεσιών απαιτεί και την κατάρτιση ειδικών τριετών επιχειρησιακών προγραμμάτων από τις ηγεσίες των υπουργείων και η Β.Παπανδρέου αναμένεται να ασκήσει πίεση στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις. Η υπουργός Εσωτερικών επιθυμεί, μάλιστα, να ανατεθεί στην ίδια η αρμοδιότητα ελέγχου της εφαρμογής των προγραμμάτων αυτών.
Το νέο μοντέλο για το Δημόσιο, που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, βασίζεται στην εισαγωγή δεικτών αποδοτικότητας για τις δημόσιες υπηρεσίες, μετρήσιμων στόχων για τους υπαλλήλους και ειδικών συμβολαίων, τα οποία θα καλούνται να φέρουν εις πέρας ιδιώτες μάνατζερ που ενδεχομένως θα αναλάβουν διευθυντικά πόστα. Από την εκπλήρωση ή μη των δεικτών αυτών θα εξαρτώνται η χρηματοδότηση των υπηρεσιών, η χορήγηση πριμ αποδοτικότητας στους υπαλλήλους και η διατήρηση των ιδιωτών μάνατζερ στις θέσεις τους.
Μεταξύ άλλων, η Β.Παπανδέου επιθυμεί να ισχύσει νέο «προσοντολόγιο» στις προσλήψεις, προκειμένου να προσελκυστούν ικανά και εξειδικευμένα στελέχη, καθώς και να προχωρήσει η απλούστευση των διαδικασιών στο Δημόσιο για τη διευκόλυνση των πολιτών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου