
Yπαίθρια προβολή στο πλαίσιο της 54ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Καννών
Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Φεστιβάλ Καννών είναι η πραγματοποίηση μιας υπαίθριας προβολής της ταινίας του Ζαν Πιερ Ζενέ Amelie of Montmartre.
69
Μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Φεστιβάλ Καννών είναι η πραγματοποίηση μιας υπαίθριας προβολής της ταινίας του Ζαν Πιερ Ζενέ Amelie of Montmartre.
Η ταινία του Ζενέ, της οποίας πρωτότυπος τίτλος είναι Le fabuleux destin dAmelie Poulain, θα προβληθεί σε πάρκο της πόλης της Γαλλικής Ριβιέρας στις 13 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Η πρωτοβουλία της υπαίθριας προβολής ήταν του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του προγράμματος Τιερί Φρεμό, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι επιθυμεί το φεστιβάλ να αποκτήσει ένα πιο ελαφρύ και ευχάριστο προφίλ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, μεγάλες υπαίθριες προβολές για το κοινό περιλαμβάνονται σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως στο Λοκάρνο και το Μόντρεαλ, και αποτελούν από τα πιο δημοφιλή τμήματα των διοργανώσεων.
Η ταινία Amelie of Montmartre πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στη Γαλλία την ερχόμενη εβδομάδα και είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Ζενέ έπειτα από πέντε χρόνια, οπότε γύρισε το Alien: Resurrection, ενώ άλλες του ταινίες είναι οι Delicatessen και Πόλη των χαμένων παιδιών , η οποία άνοιξε το Φεστιβάλ των Καννών το 1995.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η τρομερή ανάρτηση του Φουρνιέ για τον… κοιμώμενο MVP, Βεζένκοφ (pics)
- Δένδιας: Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων ανήκει στη συλλογική συνείδηση της ανθρωπότητας
- Νεκρός ο υπουργός Άμυνας του Μάλι σε κύμα επιθέσεων σε όλη τη χώρα
- H συμμορία που αν και στις φυλακές ελέγχει διεθνώς την παρανομία – «Η πιο άρτια μορφή οργανωμένου εγκλήματος»
- Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εμπνεύστηκε το «Δυο μέρες μόνο» μια νύχτα που «ήταν πίτα» ακούγοντας Γαλάνη
- Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός άνδρας μετά από ανατροπή τρακτέρ




